Artiklar

Samlat test av blöjor

716visningar

Dags för test av blöjor! En webbplats som bl.a. handlar om blöjhinkar borde rimligtvis också ta upp det som slängs i blöjhinkarna. Som av en slump så hittade jag häromdagen ett test i Vi föräldrar special som jag här tänkte sammanfatta och presentera.

Testet visade sig också stämma bra med våra egen uppfattning om de blöjor vi själva har testat och använt till vår dotter. Blöjorna som testades var avsedda för barn mellan 7-18 kg och bedömdes ur flera olika kriterier, däribland läckagerisk, andningsförmåga och fukt mot huden.

Nåja, till resultatet! Den allra bästa blöjan enligt testet var Libero Comfort. Blöjan från Libero fick ett totalbetyg på 4,2 av maximalt 5. Snittpriset för Libero-blöjan är 1,90 kr/st. Som god tvåa i testet kom Pampers Active fit med betyget 4,1. Blöjan från Pampers var dock den dyraste i testet med sina 2,30 kr/blöja. Värt att notera är att en av de allra billigaste blöjorna, den från Willys fick betyget 3,9 och med ett pris på 1,40 kr/st så utsågs blöjan till den mest prisvärda blöjan. Värt att nämna kan också vara att blöjorna Super Dry från Huggies och Ica Basic var testets allra sämsta blöjor, båda med betyg under 3.

Blöjan Libero Comfort Fit - Bäst i test!

Slutsatsen blir att vill ni ha den allra bästa blöjan ska ni välja Libero Comfort, vill ni spara lite pengar men ändå köpa en bra blöja så rekommenderas blöjan från Willys. Båda dessa blöjor fungerar också ypperligt tillsammans med alla de blöjhinkar vi har testat – läs mer på Allt om blöjhinkar.

← äldre kommentarer

    1. Hej Karolina! Nej, tyvärr. Det var endast vanliga blöjor av engånsgtyp som var med i detta test.

      Mvh/
      Christian

Lämna ett svar

Redaktionen
Redaktionen för hejbaby.com som skriver alla artiklar, tester och annat.