BabynestGuider

Babynest – 3 stycken babynest och babybäddar för dig och din bebis

2kvisningar

Babynest & babybäddar – Guide

I denna guide presenterar vi tre olika babynest för säkrare och trevligare sovning med din nyfödda bebis.

Många föräldrar tycker att det är både smidigt och mysigt att sova tillsammans med bebisen i den vanliga sängen. En babybädd eller babynest med kanter gör sovandet tillsammans med ditt nyfödda barn säkrare, och bebisen får en egen mysig och ombonad sovplats i den stora sängen. I denna guide presenterar vi åtta varianter av babynest och babybäddar för en trygg sömn för både barn och föräldrar.

Enligt socialstyrelsens nya rekommendationer bör nyfödda barn ligga i egen säng för att minska risken för plötslig spädbarnsdöd. Var tredje förälder (enligt Vi Föräldrar nr 4/2014) vill ändå ha sin nyfödda bebis nära på natten, eftersom det bl.a. underlättar vid amning och anknytning mellan föräldrar och barn. Då är det viktigt att göra det så säkert som möjligt.

Ett babynest eller babybädd är en mjuk babysäng som är avsedd att placeras i en vanlig säng eller på en annan plats som t.ex. en soffa. Babybäddens kanter gör det svårare för babyn att rulla ur sängen och den kan också hindra de vuxna att rulla på barnet i sömnen.

Lämna ett svar

Redaktionen
Redaktionen för hejbaby.com som skriver alla artiklar, tester och annat.