Resesängar

Test av resesäng från Carena

2.08Kvisningar

Då var det så dags för vårt första test av en resesäng. Resesängen Karlsudd från Carena som vi har testat säljs bland annat hos Lekmer.se för 499 kr vilket känns som prisvärt.

Resesängens främsta syfte ge barnet (och föräldrarna) bättre sovmöjligheter då familjen är på resande fot. Vi köpte vår resesäng när vår dotter var närmare 8 månader, vilket nu i efterhand var alldeles för sent. Vi hade innan denna tidpunkt sovit borta ett flertal gånger, både hos vänner och på hotell där vi antingen hade sovit i samma säng eller betalt extra för att få en extra säng (på hotell, inte hos våra vänner dock). Så det första tipset vi vill ge till er läsare är att om ni ofta är på resande fot eller tror att ni kommer sova borta då och då och önskar bättre sovmöjligheter för er och ert nyfödda barn, investera i en bra resesäng så tidigt som möjligt! En annan bra finess med en resesäng är att när barnet blir lite äldre så kan sängen fungera som en tillfällig lekhage. Ibland måste man göra något där det är svårt att ha hundraprocentig stenkoll på sitt barn, då kan det kännas tryggare att låta sitt barn sitta i samma rum i sin resesäng och leka istället för att krypa runt fritt.

Resesängen från Carena är i likhet med många andra resesängar en säng i textil som fälls ihop och förvaras i en praktisk väska för enkel transport. Väskan med den ihopfällda resesängen som blir väldigt kompakt är ganska tung då ramkonstruktionen för sängen är gedigen och väger ganska mycket. Därför lämpar sig resesängen främst för att tas med då man har bil eller liknande. Att fälla upp och ihop resesängen går normalt ganska smidigt och lätt, om man vet exakt i vilken ordning man ska göra de olika momenten vill säga. Gör man något av momenten i fel ordning så kan sängen vara nästintill omöjlig att få upp eller ihop. Tipset här är att läsa bruksanvisningen noga! Ibland har vi också märkt, särskilt vid ihopfällning, att sängen kan kärva lite trots att man gör stegen i rätt ordning.

Resesängen kommer med en tunnare madrass som är en del av konstruktionen, denna madrass är dock väldigt tunn vilket gör att sängen blir väldigt hård att ligga i, vi skulle därför rekommendera att man till sängen köper en extra madrass som man kan lägga i för att ge barnet bättre sovkomfort.

Vi har valt att ge sängen från Carena totalbetyget 7 av 10, detta för att det är en bra och stabil säng som är lätt att fälla upp och ihop. Sängen är dock lite tung när den väl ska transporteras och madrassen som medföljer är i tunnaste i laget, mekaniken för att hantera uppfällning och ihopfällning är inte 100-procentig, därför blir det inte full pott.

Resesängen från Carena köpte vi i lokal leksaksaffär men den finns också att köpa (till lägre pris) på t.ex. Lekmer.se för 499 kr.

LeverantörPris
Lekmer.se499 krKöp hos Lekmer

 

2017-01-09 Uppdatering: Reseängen från Carena heter numera Karlsudd och säljs just nu för 499 kr hos Lekmer.se.

← äldre kommentarer

 1. Har min till min stora tjej på 2,5 som extra säng hos mormor som hon sover över hos 2 nätter i månaden , har köpt till en billig skummadrass som passar.

 2. Hej!

  Har en fråga angående hur i helv**e man rullar ihop den medföljande madrassen =) Finns ingen bruksanvisning och jag känner att jag snart sliter madrassen itu =) Hade varit mycket tacksam för hjälp!

  MVH

  En pappa som snart blir flintskallig

  1. Hej Timothy,

   madrassen ska rullas runt den hopvikta sängen med ”plastöglorna” utåt där kardborrebanden ska träs igenom för att spänna fast madrassen runt själva resesängen (som är hopfälld). Hänger du med på hur jag menar?

   Mvh/
   Christian

Lämna ett svar

Redaktionen
Redaktionen för hejbaby.com som skriver alla artiklar, tester och annat.