Artiklar

Gratis boxar, väskor och bags till blivande föräldrar – babyprodukter och erbjudanden

686.4kvisningar

Vilka gratis babyboxar och rabatterade babykit finns det för blivande och nyblivna föräldrar 2020? Nedan följer vår sammanställning kring gratisboxar och rabatterade paket som erbjuds.

Flera företag som till exempel Libero och Pampers erbjuder blivande föräldrar gratis eller kraftigt rabatterade babyprodukter i hopp om att ni ska gilla just deras produkter och erbjudanden (och förhoppningsvis fortsätta att köpa dem tills era barn är stora). Produkterna är ofta samlade i en box, väska, paket eller bag och innehåller praktiska saker för både mamman och den nyfödda bebisen. Flera företag erbjuder också gratis varuprover på enskilda babyprodukter mot en mindre motprestation, t.ex. att man gillar deras sida på Facebook.

Här listar vi några av de olika boxar, väskor, bags och andra erbjudanden som blivande föräldrar kan hämta ut gratis eller köpa till ett rabatterat pris innan bebisen kommer. Observera att innehållet i boxarna och väskorna kan skilja sig något från vad vi presenterar här då företagen ofta uppdaterar sina erbjudanden och produkter löpande. Hittar du felaktigheter i våra beskrivningar nedan eller har du andra tips på produkter man kan få gratis som gravid eller nybliven förälder så lägg gärna en kommentar.


Babybox

babybox-logo

Babybox.se är en bra start för dig som letar efter gratis startpaket och startboxar för gravida. De erbjuder inte mindre än tre olika babyboxar från olika leverantörer och fördelen är att du bara behöver registrera dig en gång för att få tillgång till alla boxarna.

Den kanske mest kända boxen av alla, är den som erbjuds av Babyproffsen i samarbete med Pampers. Boxen hämtas ut på närmaste Babyproffsen-butik efter att du har gjort din beställning på babybox.se.

Babyboxen från Babyproffsen innehåller bl.a.

 • Pampers New Baby Blöjor
 • Erbjudande om kostnadsfri gravidförsäkring från Trygg Hansa tillsammans med en ekologisk tvättlapp
 • Tandkräm Oral-B Pro-Expert All-Around Protection
 • Tidningen Vänta Barn från Vi Föräldrar
 • En gratis och miljövänlig skötväska från Blocket

Den andra boxen kommer från kedjan Lloyds apotek, också denna box kan du hämta ut på ett av deras apotek. Boxen från Lloyds innehåller blandade produkter och produktprover som kan vara bra att ha när man är nybliven förälder.

Mer information om de båda boxarna som erbjuds finns att läsa på http://www.babybox.se


Gratis skötbädd från Apoteket

Apoteket erbjuder en gratis skötbädd i form av en smart väska tillsammans med några provprodukter som är bra att ha för dig som mamma och ditt barn då ni kommer hem från BB. Skötbädden blir gratis för dig som är eller blir medlem i Apotekets kundklubb.

Gratis skötbädd från Apoteket

Skötbädden som också (något förvirrande) går under namnet Paketet innehåller babytvål, babybox är en väska med förvaring som också fungerar som tillfällig skötbädd. Tillsammans med väskan följer också några olika produktprover, innehållet av produktproverna kan variera. I samband med uthämtningen av din väska så får du också hela 20% rabatt på hela sortimentet vid köp över 250 kr (gäller dock ej läkemedel).

Apoteket erbjuder även andra typer av rabatterade paket som t.ex. Gravidpaket, Startpaket baby, Amningspaket m.fl.


Kronans Apoteks Babykit

Kronans Apoteks Babykit är ett paket med olika produkter från Kronans Apotek med noggrant utvalda artiklar för småbarnsföräldrar. Babykitet innehåller bland annat fuktserum, nappflaska mot kolik, babyolja, Bepanthensalva, våtservetter, nappar m.m. Babykitet från Kronans Apotek är inte gratis men erbjuds till rabatterade priser.

Produkterna i Babykitet köper du enklast direkt hos Kronans Apotek eller i någon av Kronans Apoteks fysiska butiker.


Gravidväska från Lekmer

Sedan en tid tillbaka erbjuder även onlinebutiken LekMer ett gravidpaket för blivande föräldrar (eller rättare sagt för den blivande mamman). Detta paket som de kallar Carena Gravidväska är dock inte gratis utan kostar i skrivande stund 799 kr men innehåller bra grejer med en ordentlig rabatt för de som väntar barn (och den blivande mamman i synnerhet). Ordinarie pris för produkterna i paketet är totalt 1 696 kr vilket ger en rabatt på hela 53%.

Lekmer.se

Följande ingår i Lekmers paket Carena Gravidväska:

 • En stilsäker amningsponcho, svart one size från Mom2Mom
 • Bekväm amnings-Bh, svart från Mom2Mom
 • Carena bröstpump, manuell med en wide-neck-flaska
 • Sandhamn Skötväska Regatta i Svart från svenska Carena

Läs mer om gravidväskan från LekMer här.


Allt för föräldrar

Gravidpaket från Allt för föräldrar

Allt för föräldrar erbjuder ett gratis gravidpaket med värdecheckar och erbjudanden på produkter för dig som väntar barn men även produkter som är bra att ha hemma när barnet är fött.

Babyprodukterna skickas hem till dig, motkravet är att du blir medlem hos allt för föräldrar. Observera att innehållet i gravidpaketet kan skilja något beroende på när du beställer.

Gravidpaketet innehåller

 • Gratis gravidförsäkring från Moderna Försäkringar
 • Tidningen Föräldraguiden Gravid från Allt för föräldrar
 • Tidningen Bulle i ugnen
 • Ett gratis välkomstpaket med produkter till ditt barn från Goboken
 • 20% rabatt på mammakläder och amningsplagg från momtobe.se
 • 15% rabatt i Babybjörns webbshop

Mer information hittar du på http://www.alltforforaldrar.se/gravidpaketet.


Hjärtats startbox – En ny box från Apotek Hjärtat

2020-05-01 Notera att startboxen från Apotek Hjärtat inte erbjuds just nu.

Numera erbjuder även Apotek hjärtat en startbox till blivande föräldrar. Startboxen kostar normalt 199 kr men du får den gratis om du är eller blir medlem i deras kundklubb – Klubb Hjärtat. Boxen innehåller blandade produkter för dig och din bebis, bl.a. varuprover och rabattkuponger samt en liten bok för nyblivna föräldrar, ”Lilla Hjärtat” som innehåller en samling råd och tips från farmaceuter och helt vanliga föräldrar.


Baby to be

Du registrerar dig på http://babytobe.se/ och får då förutom olika erbjudanden också en gratis napphållare från Geggamoja. Erbjudandena innehåller bl.a. en gåva värd 300 kr då du handlar något från Sveabarn. Det ingår också ett helt gäng med rabattkoder på olika babyprodukter som säljs via Sveabarn, bl.a. för babynest, snuttefiltar och leksaker för de allra minsta.

Läs mer på http://babytobe.se/


Libero startbox

En mycket uppskattad box som du får när du blir medlem i nya Libero-klubben. Innehåller bl.a.

 • Svanenmärkta Liberoblöjor
 • Babyvårdsprodukter
 • Leksak
 • Något till mamma

Mer information om Liberos startbox och Liberoklubben hittar du här: https://www.libero.se/nya-liberoklubben/


Har du hittat något annat erbjudande om gratis babyprodukter? Eller har du åsikter om det som du har fått i din box eller väska? Lämna gärna en kommentar.

← äldre kommentarer

 1. Tack för tipsen! Ville bara berätta att erbjudandet från NUK inte är aktuellt , de delar inte ut nappar längre.

  1. Hej Seebar,

   dessvärre följer det inte längre med någon blöjhink i de olika gratispaket som erbjuds till blivande föräldrar.

   Hälsningar
   Christian

  1. Hej Karolina,

   jag har testat båda länkarna ang. gratis napp från Mam och sked från Bambino och de fungerar bra fortfarande vad jag kan se. Dock så måste man vara medlem på Facebook (det är dit länkarna går) och välja att gilla resp. varumärke på Facebook för att sedan få tillgång till ett formulär där man fyller i sin adress och dit man sedan får sina gratisprodukter skickade.

   Hälsningar
   Christian

  1. Hej Waankel,

   och tack för tipset om gåvan från Apoteket. Vi kommer att kontakta Apoteket för att se om vi kan få lite mer information om detta gratispaket för att se om det är något alla Apotek runt om i Sverige erbjuder. Så snart vi vet mer så kommer vi att skriva om det här.

   Hälsningar
   Christian

  2. Hej igen Waankel!

   Vi har nu varit i kontakt med Apoteket centralt men tyvärr fått svaret att detta fina gratiserbjudande inte gäller alla Apotek utan är ett lokalt initiativ i den staden där du bor och hämtade ut gratispaketet.

   Hälsningar
   Christian

 2. Waw! Bra tips! Har gillat både MAM och Bambino på Facebook och fått napp resp. sked hemskickat! Smidigt!
  Så bra att du kollade upp det med Apoteket, Christian. Då vet vi andra att vi tyvärr får vara utan… 🙁

 3. Hej jag har försökt att beställa babybox och andra gratis erbjudanden men det går lnte från allt för föräldrar och babyproffsen

 4. Jag kommer inte in på länken till gratis Mam napp och Bambino sked, fast jag är medlem på Facebook??

 5. Hej!
  Ville bara påpeka att när jag fick hem allt för föräldrars ”box innehöll den inte värdechecken på Mom2moM eller rabatten från Teething Bling. Inte heller nån leksak från Fisher Price i boxen från babyproffsen.

 6. Hej!
  Har lite problem med gratispaketet från libero och från all frö föräldrar.
  Hitta inte vart man får hem det 🙂

  1. Hej Josefine,

   när det gäller startväskan från Libero så delas den normalt ut på de flesta förlossningsavdelningar runt om i Sverige. Libero har tydligen ändrat lite på sin webbplats men på följande adress hittar du lite mer information om deras startväska: http://liberose.libero.com/Allmant/startvaska/. Skulle det vara så att du inte får någon startväska från Libero på förlossningsavdelningen så brukar det gå bra att ta kontakt med Libero via deras kontaktuppgifter på hemsidan och där fråga om en startväska.

   För att få paketet från Allt för föräldrar så får man registrera sig som medlem på sidan http://www.alltforforaldrar.se/gravidpaketet, där anger man också beräknad födsel för sitt barn.

   Hoppas du få tag i dina gratispaket. 🙂

   /Christian

 7. Hej, Jag vänta mina fina små tvillingar dem kommer i början av oktober.

 8. Hej!

  När man klicka på länken till ”Gravidbagen” så kommer man vidare på Babygruppens hemsida, men hittar inte var på deras hemsida man kan läsa mer om på vilka mödravårdscentralen man kan hämta ut bagen? Någon som vet?

  Lyckas heller inte att registrera mig på ”Allt för föräldrar”, kommer bara vidare till en sida där det står varför jag ska bli medlem (fastän det är ju just det jag försöker att bli) 🙂 Får inte heller någon bekräftelse till mailen, har även kollat skärppost.. Någon annan som haft samma problem men lyckats? hur gör jag?

  Tack,
  //Rebecka

  1. Hej Rebecka,

   ang. Gravidbagen så verkar det som att Babygruppen har tagit över denna sida, jag ska ta kontakt med dem och höra hur läget ligger – uppdaterar så snart jag vet mer.

   Ang. Allt för föräldrar så ska det finnas det en knapp längre ner på sidan ”Bli medlem”, klicka på denna för att komma till formuläret där du kan registrera dig som medlem.

   Hälsningar,
   Christian

  1. Tack för tipset Jonas! Startboxen från Apotek Hjärtat ligger nu uppe i listan.

   Hälsningar,
   Christian

  1. Apoteket kronan har haft sina startboxar restat på lagret sedan dec -15. De är nu ikapp och du borde kunna ställa dig i kö på ditt kronan Apotek och att de hör av sig när de har fått in den. Jag fick ett sms av mitt kronan Apotek att jag nu var välkommen att hämta boxen/gåvan.

 9. Hejsan!
  Tack för toppenbra tips! Dock så gäller tydligen inte lekmers erbjudande längre, när jag följer länken står att kampanjen är slut.
  Mvh Kicki

 10. Vill bara meddela att Baby to be boxen kan inte längre hämtas på Apoteksgruppen. Det är numera en annan box som man kan få om man blir medlem och registrerar sig på deras hemsida.

 11. Erbjudandet på Lekmera verkar inte vara aktuellt.
  Tack, annars för en fin sammanställning!

 12. Just pick up the baby box from baby proffsen, it is so limited. only Pampers New Baby Diapers and wet paper and some coupons. quite disappointed,

 13. Här kan man se vad man får i de olika babyboxarna (2016) som jag har lyckats få tag på, tack vare denna sidan. Det blir rätt mycket om man exempelvis får 5-6 babyboxar. Har redan fyllt en relativt stor låda med gratis vårdprodukter för barn/mamma och många blöjor av olika företag etc. https://mammapariktigt.com/2016/11/04/pa-jakt-efter-babyboxar/

  De som är mest använt hos oss är duschkrämer, olja och blöjorna (Libero då de skickar med paket med 10 blöjor). Man får prova sig fram och tillslut hittar man sina favoriter som man sedan kör på när man ska göra sina framtida köp.
  Den babybox eller babypåse som jag gillade mest var den man fick av Kronans apotek samt babybagen av barnmorskan på MVC och sjukhuset. Det fanns mest användbart i Kronans Babybox.

 14. Hej hej!
  Kronans apotek har tyvärr tagit bort sin ”kampanj” sa de när jag ringde och frågade.

 15. Hej! Jag kan inte någonstans på
  ”Lekmer” s hemsida hitta något om väskan för 199 :- hjälp Please 🙂
  //Isabella

 16. Lekmer har övergått till ett par ”gravidväskor” med innehåll till salu, två olika prisklasser. Ser ut att vara rätt OK rabatter, men innehåller grejer man egentligen kanske inte behöver? 🙂

 17. ”BB’s”? Varför engelsk pluraländelse? och varför apostrof? Inte ens på engelska använder man det senare vid pluraländelse.

  1. Hej Annelie och tack för tipset. Babypaketet från Apotek Hjärtat som är gratis för medlemmar ligger nu upplagt. /Redaktionen

 18. Hej
  Do you know whether we need to pick it up by ourselves at the stores?
  baby proffsen and Lloyds apotek are far so I am thinking to ask my husband to come pick up…

 19. City gross delar ut en bamseväska med blöjor, våtservetter och tops (minns inte om det fanns något mer). Man behöver vara medlem för att få den, men kostar inget.

   1. Vi fick en lapp hemskickad efter födseln där det stod att jag var välkommen att hämta ut en babybox på citygross förbutik ????

 20. Hej! Hur tidigt kan man hämta boxarna? För mig det fanns bäst före datum på vissa.

Lämna ett svar

Redaktionen
Redaktionen för hejbaby.com som skriver alla artiklar, tester och annat.