Artiklar

Köpa barnvagn från utlandet

83.1kvisningar

Att köpa barnvagn till sitt barn brukar vara en av de större investeringarna man gör som förälder. Att köpa en syskonvagn brukar dessutom vara ännu lite mer kostsamt. Då vi började leta syskonvagn i och med vår tillökning som väntades i augusti 2013 så var vi tidigt inne på Bugaboo Donkey som vi numera har ett test av här, bl.a. pga. att vi tidigare till vår dotter Elsa hade en Bugaboo Cameleon och vi gillade funktionerna och utseendet på vagnarna från Bugaboo. Bugaboo är ett märke som brukar kosta lite mer och vi började då tidigt att undersöka hur man ev. kunde få tag på en sådan barnvagn billigare än hos den lokala barnvagnsbutiken. Efter en hel del inläsning och letande på nätet så kom vi fram till att det skulle bli billigast att själv köpa och importera barnvagnen från ett annat EU-land, t.ex. Holland (där Bugaboo kommer ifrån) eller från England. Anledningen att importera från ett annat EU-land är att man slipper tull och andra avgifter, skulle man välja att importera barnvagn från t.ex. USA så finns det en stor risk att man åker på tull (10%) samt moms (25%) vilket gör att barnvagnsköpet inte blir så billigt längre.

Genom att köpa sin barnvagn utomlands kan man spara en hel del pengar. Det är dock inte alla märken som lönar sig att köpa utomlands, särskilt de svenska märkena som Emmaljunga, Kronan, Crescent och Brio lämpar sig bäst att köpa i Sverige, både för att modellerna kan vara svåra att få tag på utomlands och i regel så är de inte särskilt mycket billigare. De märken som är bäst att importera själv, dvs. köpa utomlands är de stora internationella märkena så som just Bugaboo, Teutonia, Joolz, Mutzy, Mountain Buggy Phil & Teds, Quinny och Baby Jogger.

I denna artikel kommer vi att fokusera på hur det är att själv importera syskonvagnen Bugaboo Donkey. Bugaboo Donkey finns i lite olika varianter beroende på hur den ska användas, i vårt fall var vi på jakt efter en Bugaboo Donkey Duo (i svart med silverchassi) vilket innebär en liggdel till det minsta barnet och två sittdelar (varav det minsta barnet kan använda den ena sittdelen så snart det blir lite äldre). Som referens kan jag nämna att vi kollade på vad motsvarande vagn skulle kosta i Sverige, den svenska nätbutiken Babyshop sålde vid tillfället Bugaboo Donkey Duo för 15 300 kr. Numera säljer Babyshop Bugaboo Donkey2 Mono (svart/svart) för 13 950 kr (inkl. frakt då Babyshop bjuder på frakten på ordrar över 499 kr) och till det kommer ett Bugaboo Donkey2 Classic Duo Syskonvagn Set som kostar omkring 4 000 kr.

Nackdelen med att köpa sin barnvagn utomlands är att det så klart kan bli lite krångligare att hantera ev. returer eller reklamationer, inom EU och med större e-butiker brukar det dock inte vara några större problem, dock får man räkna med att ett ev. ärende med en butik utomlands kan bli lite omständligare och kanske tar lite längre tid än vad det hade gjort med motsvarande affär i Sverige. Om man köper en vagn från Bugaboo så har man dock alltid internationell garanti direkt från Bugaboo så även om butiken man köpte vagnen hos inte skulle vara behjälplig eller försvinna genom en konkurs eller liknande så kan man alltid få hjälp direkt från Bugaboo. Eftersom vi skulle köpa en vagn från just Bugaboo så kändes det ändå ganska säkert att köpa barnvagnen utomlands.

Som jag nämnde tidigare så började vi först att kolla olika nätbutiker i England och Holland som sålde Bugaboo, vi kollade bl.a. först på http://www.pramworld.co.uk/ och fick där priset £989.10 (vilket med dagens kurs, 130712 motsvarar 9980 kr) plus frakt på ca 500 kr. Vi kollade också med holländska barnbutiken http://www.babyplus.nl/eng (då vi köpte vår vagn fick vi använda Google Translate då vi inte var så vassa på holländska, numera finns dock en engelsk version av deras webbplats). Där var man dock tvungen att skicka ett mail (till info@babyplus.nl) för att få aktuellt pris, vi gjorde det (engelska fungerar bra) och priset vi fick där var €1239 (motsvarande 10 534 kr) med rabatt och inkl. frakt (nytt pris för senaste års modell, dvs. Bugaboo Donkey 2 Duo är från €1329 hos Baby Plus). Vi kollade även fler butiker både i England och i Holland men dessa båda var de som vi hade läst mest om och som i regel kunde ge de bästa priserna.

Efter en hel del efterforskning så upptäckte vi dock en skillnad mellan vagnarna som såldes från England jämfört med de som såldes från Holland. Skillnaden var att vagnar som säljs i England oftast är behandlade med ett särskilt flamskyddsmedel p.g.a. lagar gällande för denna typ av produkter i England, dock är det något osäkert exakt hur farliga dessa flamskyddsmedel är och om det rör sig om de giftigare varianterna av bromerade flamskyddsmedel eller inte. Oavsett så kändes det något olustigt att ha en massa extra (onödiga?) kemikalier på textilerna där våra små barn ska sitta och ligga, därav beslutade vi oss att gå vidare och köpa vagnen från Holland och Baby Plus istället (priserna visade ju sig också vara nästintill de samma).

Vi gjorde helt enkelt så att vi svarade på det mail vi tidigare fått från Baby Plus med vårt pris och sa att vi skulle vilja lägga en beställning på en Bugaboo Donkey Duo, vi fick redan samma dag en orderbekräftelse via mail som de ville att vi skulle kontrollera och därefter bekräfta vilket vi gjorde, också det via mail. Vi fick samtidigt beskedet att de f.n. inte hade vagnen på lager och att det kunde ta ca 3-5 veckor innan vagnen kunde skickas, vilket var ok för oss eftersom vi var ute i god tid. Betalning skulle ske via kort (Visa eller MasterCard) så snart vagnen var klar för leverans. Efter drygt två veckor (dvs. något tidigare än annonserat) fick vi besked att vagnen var klar för leverans, tillsammans med detta mail följde betalningsinstruktioner och en länk till en säker sida där vi genomförde betalningen. Ett allmänt tips då ni betalar lite större summor med kort är att göra det med ett kreditkort om ni har, då man i regel har ett något bättre skydd mot ev. bedrägerier, konkurser och liknande (en del av denna risk ligger då nämligen hos kortutgivaren). Redan dagen efter fick vi besked om att barnvagnen hade skickats och vi fick också ett mail med länk där vi kunde spåra försändelsen (detta var dock på holländska men det gick att lösa med lite hjälp av Google Translate). Två dagar senare ringde de från Posten och meddelade att de hade ett stort paket för utkörning och undrade om vi var hemma för leverans, jag nämnde då att jag var på mitt jobb och frågade om det gick bra att leverera dit istället vilket inte var några problem. Väl hemma monterades vagnen ihop och det var inga problem, alla delar och bruksanvisningar (även på svenska) var med och vi fick dessutom ett sött litet gosedjur till vår kommande tillökning vilket var extra uppskattat.

Som summering kan man konstatera att prisskillnaden mellan att köpa en Bugaboo Donkey Duo i Sverige och utomlands är stor, i vårt fall handlade det om totalt 4 350 kr som vi sparade genom att köpa barnvagnen från Baby Plus i Holland. Servicen och kontakten med Baby Plus fungerade jättebra och produkten levererades tidigare än utlovat – full pott! Genom våra erfarenheter kan vi inte annat än rekommendera blivande och nyblivna föräldrar att kontakta Baby Plus om ni är intresserad av att köpa en barnvagn (av något av de internationella märkena) smidigt till ett bättre pris än hemma. Vill ni vara säkra på att få samma rabatt och samma bra pris som vi fick så nämn gärna hejbaby.com i mailet ni skickar med prisförfrågan till Baby Plus.

Har ni frågor eller vill dela med er av era egna erfarenheter kring att själv importera en barnvagn så lämna gärna en kommentar.

Uppdatering 2018-09-10

Åter igen dags för en liten uppdatering. Vi har bytt vissa referenser i texten till den nya uppdaterade Bugaboo Donkey 2. De nya priserna för Bugaboo Donkey 2 Duo är numera €1329 inkl. rabatt och frakt till Sverige. För samma vagn fast med det svarta chassit ligger priset numera på €1359, också det med rabatt och frakt till Sverige. För att enklare jämföra priserna med vagnen som t.ex. erbjuds av Babyshop så är priset för en Bugaboo Donkey 2 Mono (svart/svart) €1069.

För bästa och mest dagsaktuella pris prova alltid att skicka ett mail direkt till BabyPlus, ett tips är också att nämna hejbaby.com och denna artikel i samband med din förfrågan.

Uppdatering 2017-01-16

Det var länge sedan vi gjorde en uppdatering på denna sida men nu är det alltså dags igen. Fick i veckan ett mail från BabyPlus där det är nya priser för Bugaboo Donkey Duo. För Donkey Duo med silverchassi ligger priset numera på €1299 inkl. rabatt och frakt till Sverige. För samma vagn fast med det svarta chassit ligger priset numera på €1379, också det med rabatt och frakt till Sverige.

Då priserna rör sig en hel del (både uppåt och nedåt) så är det dock alltid bäst att skicka ett mail direkt till BabyPlus för att få det dagsaktuella priset, ett tips är också att nämna hejbaby.com och denna artikel i samband med din förfrågan.

Uppdatering 2015-04-01

Åter igen en ny uppdatering gällande priser hos BabyPlus. Det nya priset för en Bugaboo Donkey Duo ligger nu på €1389 inkl. rabatt och frakt till Sverige. Då priserna rör sig en hel del (både uppåt och nedåt) så är det dock alltid bäst att skicka ett mail direkt till BabyPlus för att få det dagsaktuella priset.

Uppdatering 2015-03-03

Åter igen en ny uppdatering gällande priser hos BabyPlus. Det nya priset för en Bugaboo Donkey Duo ligger nu på €1319 inkl. rabatt och frakt till Sverige.

Uppdatering 2015-01-20

Fick häromdagen ett mail från BabyPlus där de meddelande nytt pris på Bugaboo Donkey Duo. Det nya priset ligger på €1269 inkl. frakt till Sverige (sänkt från €1319, dock ingår numera inga extra tillbehör vad jag känner till.

Uppdatering 2014-10-23

En läsare uppdaterade mig idag om att priserna på Bugaboo Donkey Duo från Babyplus åter igen har justerats. Denna gången med en prissänkning från €1399 till €1319. Dock medföljer inte längre någon extra sittdyna (det ingår dock vanliga sittdynor till sittdelarna till vagnen). Priserna gäller den senaste versionen av Bugaboo Donkey från 2014 som har ett större och förbättrat solskydd. Samtidigt som man beställer en Bugaboo från Babyplus erbjuds man också att köpa ett babyskydd från Maxi-Cosi till reducerat pris, antingen modellen Cabriofix för €139 eller Pebble för €189.

Uppdatering 2014-05-08

Idag fick vi ny information från Baby Plus ang. deras priser. Dessvärre har priset på Bugaboo Donkey gått upp till €1399, dock inkl. fri frakt till Sverige och inkl. extra tillbehör i form av en Bugaboo sittdyna (värde ca 500 kr) och en Bugaboo mugghållare (värde ca 250 kr). Dessa tillbehör är normalt inte något som följer med då man köper en Donkey i Sverige. Det har också visat sig att flera kunder har fått ytterligare extra tillbehör som t.ex. en Bugaboo bricka (snack tray) då de har nämnt hejbaby.com i sin prisförfrågan, detta är dock inget som vi kan garantera (kanske beror kanske på deras aktuella lagersituation). Tilläggas bör också att dessa nya priser gäller den nya versionen av Bugaboo Donkey som innehåller de större versionerna av solskydden. Skulle man göra en större beställning med flera tillbehör och andra produkter så är det säkerligen fortfarande möjligt att man kan få ytterligare lite i rabatt.

Uppdatering 2014-04-14

Häromveckan så fick vi lite ny information från Baby Plus angående barnvagnarna från Bugaboo. Under april månad 2014 så släpper nämligen Bugaboo sina nyheter officiellt (dock kan man redan nu beställa de nya versionerna från Baby Plus). Det som är nytt är framförallt nya färger och nya färgkombinationer av Bugaboos olika barnvagnar och dess tillbehör, bl.a. så kan man numera kombinera det svarta chassit till Donkey´n med andra färger på sitt- och liggdelarna. Solskydden finns numera också i rosa, isblått, grått och mörk khaki, även åkpåsarna och sittunderlag finns numera i ett gäng nya färger – mörk khaki, marinblått, isblått och i rosa. Förutom ett helt gäng med nya färger och möjliga färgkombinationer på de olika delarna så har också solskyddet bytts ut på Donkey'n, numera är solskyddet av samma typ som till Bugaboo Buffalo vilket innebär att det har blivit något större och kan ge ännu lite bättre skydd för de små. I samband med dessa uppdateringar har dock priset justerats upp något, det nya priset för Bugaboo Donkey Duo med silverchassi hos Baby Plus är €1239 inkl. frakt till Sverige.

Då Jollyroom numera inte säljer Bugaboo så har vi ändrat prisjämförelsen så den istället görs med den svenska nätbutiken Babyshop som fortfarande säljer Bugaboo Donkey.

← äldre kommentarer

 1. Tack för tipset! Vi har nu beställt en ny barnvagn till vår dotter som beräknas i oktober.

 2. Hej Christian och stort tack för dina tips och din berättelse. Kanon bra, jag har igår tagit kontakt med Baby plus och bett om en offert.
  Vänligen
  Fazla

  1. Hej Fazla,

   vad kul att du tycker om våra tips! Hoppas du får ett bra pris från Baby Plus och att du blir nöjd med din ev. nya vagn! Berätta gärna mer hur det går om du beställer något.

   Hälsningar
   Christian

 3. Hej Christian

  Måste först säga bara att din sida är jätte bra och det var kul att få följa med på resan med att köpa vagnen.vi funderar på att också köpa en sådan vagn. Undrar nu vet du hur det är med reklamation om det nu skulle behövas,
  Vad som gäller?

  Med vänlig hälsning,

  Danijel

  1. Hej Danijel!

   Och tack för de snälla orden! Just när det gäller Bugaboo så har de en erkänt bra internationell garanti som ska fungera väl vid ev. funktionsproblem med vagnen, dessutom får man ett extra års garanti om man registerar sin nya vagn hos via Bugaboo’s webbplats (http://www.bugaboo.com). Köper man dessutom sin vagn inom EU så gäller samma regler vad det gäller reklamation och liknande som vi är vana vid i Sverige, dock så kan det ju rent praktisk bli lite mer omständligt att hantera med en butik i ett annat land. Genom att köpa sin vagn hos någon större och erkänd butik (t.ex. PramWorld i England eller BabyPlus i Holland) så tror jag att man är minst lika bra skyddad som om man skulle köpa sin barnvagn här i Sverige.

   Lycka till med ert ev. köp!

   Hälsningar
   Christian

 4. Hej! Tack för bra information om att köpa barnvagn utomlands 🙂 vi väntar tillökning och vill köpa bugaboo donkeyn utomlands. Du nämnde att man behövde köpa till vissa saker till vagnen på jollyroom gäller detta även utomlands? Är det några andra tillbehör till vagnen som du rekommenderar när vi ändå beställer? 🙂 tack på förhand! Med vänlig hälsning, Lisa

  1. Hej Lisa! Och tack för berömmet! 🙂 Köper ni Donkey’n hos BabyPlus så ska allt nödvändigt följa med beroende på vilken version ni väljer. De olika versionerna är Bugaboo Donkey Mono vilket innehåller en liggdel och sittdel, dvs. för ett barn, Duo vilket innehåller även delarna som gör det möjligt att bredda Donkey’n och ha två sitsar bredvid varandra samt en extra sittdel och Twin, som utöver Duo innehåller ytterligare en liggdel. Jollyroom är lite luriga och säljer sina vagnar utan toppskyddet vilket innebär att detta måste köpas separat om man t.ex. väljer att köpa Mono men det ska alltså inte behövas om vagnen köps t.ex. från BabyPlus.

   När det gäller andra tillbehör så är priserna på just Bugaboos originaltillbehör mycket lägre än i Sverige så funderar ni på att köpa extra saker från Bugaboo t.ex. i form av åkpåse, paraply/solskydd eller adapter till babyskydd (t.ex. till Maxi-Cosi) eller liknade så passa på att köpa det tillsammans med vagnen (frakten blir förmodligen densamma ändå). Lycka till med ert köp och skriv gärna igen om hur allt löste sig till sist!

   Hälsningar Christian

 5. Hej,
  Tack för tipset!
  Vi tänkte beställa en Donkey Mono, till vår första barn. Vet du vad som ingår? I Sverige får man även regnskydd till. Tror iofs att det blir billigare ändå. Tänkte om ska beställa allt därifrån. Vi behöver även åkpåse och skötväska, ev. mugg hållare.

  1. Hej Frida!

   Regnskydd följer med också om man beställer från t.ex. BabyPlus, jag är rätt så säker på att samma tillbehör följer med även om vagnen köps t.ex. i Holland. Alla Bugaboo-tillbehör är i regel betydligt billigare på BabyPlus än hos motsvarande affärer i Sverige så om ni ändå köper en vagn (som står för största delen av en fraktkostnad) så kan det löna sig extra att även beställa tillbehör. Om ni frågar om priset på en Donkey Mono så ta med alla de tillbehör som ni är intresserade så är det inte omöjligt att ni får ett ännu bättre paketpris. Lycka till med ert köp!

   /Christian

 6. Tack för en riktigt bra beskrivning! Fick svar på alla mina frågor och har nu lyckats övertala min sambo om att de är tryggt och bra att beställa från Holland 🙂 tack! 🙂

 7. Hej!
  har tänkt beställa en Bugaboo Donkey Duo från Babyplus men är ingen hejjare på engelska och google translate översätter ju till viss del men ibland förstår man inte mycket där heller så hoppas du kan hjälpa mig!
  Det jag egentligen vill ha reda på är specifikt vad som ingår när man beställer en Donkey Duo
  Är detta allt eller har jag missat nåt? eller finns det nåt du rekommendera mig att beställa till extra?
  1 Liggdel (med allt som behövs så som tyg (lock eller vad det kallas)
  2 Sittdelar (också med allt tyg)
  2 Sufletter
  1 chassi med 4 hjul
  1 varukorg under
  1 sidokorg
  2 regnskydd

  Vad är det för regnskydd? är det dethär genomskinliga som ser ut som sufletterna eller?
  Hoppas du kan hjälpa mig så jag kan få iväg min beställning snart! 🙂

  1. Hej Tina,

   det stämmer bra med vad vi fick då vi beställde vår vagn. Det följer även med 2 bärhandtag som passar både liggdel och sittdelarna samt en pump för däcken. Regnskydden är den genomskinliga varianten som träs på över suffletten. Ett tillbehör som vi har men som vi inte använt så mycket är en adapter som gör att man kan sätta på ett Maxi-Cosi babyskydd direkt på vagnen (kan vara bra om barnet t.ex. har somnat i babyskyddet under en bilresa). Lycka till med ert köp! 🙂

   /Christian

 8. Hej och tack för alla tips!
  Vi beställde en Bugaboo donkey duo från Baby plus efter ert tips innan jul. De hade gått upp lite i pris men vi fick till en snack tray eftersom vi nämnde att vi fått tips om dem via er sida. 🙂 Allt fungerade bra och vi upplevde företaget som mycket seriöst.
  /Karin

  1. Hej Karin,

   härligt att höra – kul att ni blev nöjda. Det stämmer, vi har fått information om att priserna för nya modellen av Bugaboo Donkey (2014) har justerats upp något i pris. Under veckan kommer vi att uppdatera artikeln med lite mer ny information och de nya priserna.

   Hälsningar
   Christian

 9. Hej!

  Tack för tipset!

  Har idag fått vår Bugaboo Donkey Duo ”All Black Edition”
  Beställde från Baby Plus den 30/12 och fick den idag hemkörd av posten 14/1.

  Priser på denna var €1279 med frakt. Så med dagens kurs sparade vi 4500:- jämfört med att köpa samma modell här i Sverige.

  /A

  1. Hej Andreas!

   Varsågod! 🙂 Härligt att höra – hoppas ni blev nöjda med er ”All Black”.

   /Christian

 10. Vi har nyligen fått hem vår nya Bugaboo Donkey Duo från Holland och är så supernöjda med hela affären med Baby Plus. Sparade omkring 5000 SEK, fick adapter till babyskydd på köpet och väldigt bra service. Tusen tack för tipset!

  1. Hej Sofia,

   alltid kul att höra om föräldrar som blivit nöjda med vagnen och samtidigt sparat en massa pengar på sin Bugaboo.

   Hälsningar
   Christian

 11. Hej Christian.
  oh vad du har gjort mig glad! vi har haft tuffa debatter jag och min man ang bugaboo pga priset. Äntligen har han ändrat sig pga ditt brev. jag är lycklig! 🙂
  Tack Christian!!
  jag läser att dom flesta köper bugaboo donkey duo. jag är intresserad av donkey mono. vet någon vad de är för pris hos baby plus?
  jag tackar för svar och detta underbara tips!

  Med vänlig hälsning Linnéa

  1. Hej Linnéa!

   Vad bra att man kan hjälpa till! 🙂 Tyvärr känner jag inte till priset på Bugaboo Donkey Mono men skicka bara ett mail till Babyplus (info@babyplus.nl på engelska) om du inte redan gjort det, de brukar vara snabba på att svara. Får du ett pris så lägg gärna en kommentar om hur mycket de blev.

   Hälsningar
   Christian

 12. Vi fick hem vår vagn från Baby Plus igår och sparade därmed 5000kr mot att köpa den i Sverige. Klart värt det lilla extra krånglet med mailande och väntetid. Baby Plus var dessutom supertrevliga och hjälpsamma i kontakten.

  1. Vilken bugaboo beställde ni? Ni fick mycket i rabbat. Fick ni så mycket i rabbat när ni frågade i första mailet?
   Jag tänkte beställa en bugaboo duo all black. och fått ett pris, men undrar om man kan få lite billigare, som ni. Om man vågar fråga.

 13. Hejsan!
  Tack för super bra tips från er sida. Jag ska också köpa en bugaboo donkey duo. Väntar ett litet syskon till mitt ettåriga son, och syskonet kommen nu i slutet av juli.
  När man beställer ifrån Baby plus. en bugaboo donkey duo, ingår det liknande saker som i Sverige?
  Detta ingår:
  Chassi med hjul
  2 Ramar
  2 Solsufflett bågar
  2 Bärhandtag
  Sidobagagekorg
  Bagagekorg
  Standardklädsel liggdel
  Standardklädsel till 2 sittdelar
  2 Regnskydd
  2 Solsuffletter
  Liggdelslock
  3 års garanti
  Vet ni om det är stor pris skillnad på bugaboo donkey duo all black, mot en med silver ram?
  Och när man ändå håller på att beställa, är det några extra tillbehör man kan passa på att köpa redan från början? som tips 🙂

  1. Hej Terese,

   de saker du listar var precis de som vi fick med då vi beställde vår Bugaboo Donkey Duo från Baby Plus. Jag har dock nyligen fått information från Baby Plus om att Bugaboo precis har uppdaterat Donkey’n och tillbehören, även priset har gått upp något. Jag kommer att fylla på denna artikel med mer information kring den nya versionen av vagnen inom kort.

   När det gäller Bugaboo Donkey Duo All Black så är den versionen normalt 1200 kr dyrare i Sverige än motsvarande vagn med silverchassit, jag tror att prisskillnaden hos Baby Plus är ungefär densamma (möjligtvis något lägre). Mailar du Baby Plus och får svar på de olika priserna så lämna gärna en kommentar.

   Funderar man på att köpa några tillbehör från Bugaboo så är de ju i regel betydligt billigare hos Baby Plus än hos motsvarande affär i sverige, några exempel på tillbehör som kan vara bra att kika på är t.ex. åkpåse, parasol, skötväska och en adapter till babyskydd (t.ex. från Maxi-Cosi).

   Lycka till med ert köp och ert nya tillskott! 🙂

   Hälsningar
   Christian

   1. Tack för svaret!
    Jo jag mailade babyPlus och frågade om priser, och de har gått upp lite i pris eftersom de har de nya solskärmarna som man kan dra ner längre ”utdragbara”. Det var inte så stor skllnad på silver chassi och en all black, inte så stor som här i sverige. En med silverchassi ska kosta 1229euro och all blacken 1299euro. Med frakt och allt.
    Kollade på tillbehör, men tycker inte de är så mycket billigare än här i sverige. Om jag fattat det rätt. Blir det billigare om man köper det till med vagnen kanske? Eller är det när man beställer mycket som det kan bli billigare? Jag ska beställa vagnen om några veckor när ekonomin tillåter. Måste säga att Baby plus verkar trevliga och svarar snabbt.

    1. Hej igen Terese!

     Ja, det stämmer bra med den information som jag fick av Baby Plus härom veckan. Skillnaderna i pris är nog allra störst just på barnvagnarna som du säger, tillbehören är i regel billigare men kanske bara runt 15-25% (mot vagnarna som ligger nästan 30% lägre i pris). Som exempel så jämförde jag vad åkpåsen från Bugaboo kostar hos den svenska webbutiken babyshop.se (1250 kr) med vad den kostar hos Baby Plus (980 kr), dvs. priset är runt 22% lägre hos Baby Plus.

     Gör man en större beställning med både vagn och en hel del tillbehör så är det möjligt att man kan få ytterligare något i rabatt, kan vara värt att kolla upp med ett mail till dem. Håller med, de är väldigt måna om sina kunder, trevliga och svarar i regel snabbt på alla mail.

     Lycka till med ert köp!

     /Christian

 14. Hej,
  Tack för bra info.
  Undrar om du, eller någon annan som läser här på bloggen, vet något om att beställa babyskydd från Holland också. Är det samma standard som de som säljs i Sverige?
  Tänkte eventuellt beställa det i samband med köp av barnvagn. Men det går lite elaka rykten på nätet att babyskydd bör köpas i Sverige för att vi har högre ställda säkerhetskrav här…
  Är det sant? Någon som vet?

  1. Hej Lisa,

   dessvärre har jag inget bra svar på din fråga. Har väl också en känsla av att Sverige är ett land med extra höga säkerhetskrav på t.ex. babyskydd, samtidigt så är det ju mer kostnadseffektivt för tillverkarna att ha en produkt som fungerar på flera marknader än att ha anpassade versioner. Gäller det de etablerade märkena och vanliga modeller av dessa så tror jag inte att de i Holland skiljer sig från motsvarande i Sverige men jag vågar dessvärre inte svära på det. Hoppas du får klarhet i hur det är och i så fall får du gärna lägga en kommentar om det.

   Hälsningar
   Christian

 15. Hej Christian!

  Tack för en jätte bara sida, har varit är inne flera gånger och läst.
  Nu börjar det närma sig och dax att köpa vagnen. =)

  En fråga bara, om man köper donkey duo får man med en till sittdel, eller får man köpa till den? Tänker att man byter ju ut liggdelen efter några månader och behöver sittdelen som finns till barn nr 1. Så man kan använda vagnen med 2 sitt delar.

  Får man med sidokorgen om man skulle vilja göra vagnen mindre så småningom. När barn nr 1 klarar att gå själv men nr 2 behöver vagn.

  1. Hej Elezi (?),

   det stämmer bra – man får med två sittdynor då man köper Donkey Duo från t.ex. Baby Plus. Man får också med den lilla sidokorgen om man vill använda vagnen som en enkelvagn.

   Lycka till med ert köp! 🙂

   /Christian

   1. Hej Christian!

    Tack för ditt svar. Har precis börjat mail kontakt med babyplus så nästa vecka beställer vi.
    Men attan vad den hade gått upp i pris och leverans tid på 9-10 veckor.
    Vår bebis är beräknad att komma om 9 veckor, får hoppas att vi har tur o vår donkey kommer innan =)

 16. Hej,har planer på att besätlla en bugaboo bee plus från deras hemsida..får man leveransen direkt hem?

  tack för en bra hemsida,hittade hit idag ska bli intressant och läsa..

  1. Hej Sema,

   när vi beställde vår barnvagn så kom leveransen med Posten och de levererade paketet hem till dörren (i vårt fall till mitt jobb då jag inte var hemma). Kul att du gillar vår sida, hoppas det går bra med din beställning av en Bugaboo Bee! 🙂

   Hälsningar
   Christian

 17. Hej Christian!

  Ska precis beställa en donkey duo från babyplus men blir inte klok på vilka suffletter som ingår som standard.
  Är det de nya förlängda, med extra panel och dragkedja, som är standard nu dvs jag behöver inte beställa extra suffletter?

  Hälsar Emma

  1. Hej Emma,

   som jag förstår det så är det de nya förlängda versionerna av solskydd som medföljer, dock tror jag inte att det är den extra utökade versionen med dragkedja och liknande, dvs. inte den versionen som du t.ex. kan se på denna sida: http://www.bugaboo.com/learn/breezy-sun-canopy utan en förlängd version av det vanliga solskyddet.

   Hälsningar
   Christian

 18. Hej, tack så otroligt mycket för denna recension! Vi är inne på att skaffa en Bugaboo Donkey Duo nu när 2:an anländer i höst och de jag undrar är om ni fick med sufflett tyg samt tyg över liggdelen när ni beställde? eller fick ni köpa till 🙂

  Tack för inspirationen!

  1. Hej Emma,

   suffletter (2 st av den nya längre modellen) medföljer till sittdelarna och tyg (lock) till liggdelen medföljer också.

   Lycka till med allt! 🙂

   /Christian

 19. Hej,

  ifall det är någon som undrar kring eventuell reklamation när de köper via babyplus.nl så kan jag bidra med info.
  Vi hade ett produktionsfel på den Bugaboo Donkey Duo som gjorde att vagnen var instabil och inte ”klickade” som den skulle när man fällde ut den.
  Mejlkontakten med Babyplus var väldigt smidig och snabb (på bra engelska) och det var inga problem att få skicka tillbaka vagnen. Jag fick först skicka in ett filmklipp där jag visade felet. Nrä de såg att det var ett tydligt fel på vagnen så fick jag returnera vagnen och de skickade en ny.
  Däremot måste man skicka tillbaka vagnen till Holland och det går inte att lämna in den här i Sverige. Vi fick ligga ute med fraktkostnaden på ca 600 kr i två dagar (innan de överförde till mitt konto), men sen kom den nya vagnen efter en vecka ungefär. Då fungerade allt som det skulle.
  Reklamationer fungerar alltså utmärkt, även om det är lite omständigt att packa in och skicka tillbaka en barnvagn till Holland.

  /David

  1. Hej David,

   och stort tack för din kommentar! Alltid bra att se hur andra fått sina returärenden hanterade och naturligtvis blir det ju lite mer omständligt med ev. returhantering när man själv importerat sin vagn från utlandet. Skönt att det funkade hyfsat bra ändå!

   /Christian

 20. Hej!
  Lite konstig fråga kanske, men jag känner ingen som äger en Bugaboo, och du är en av dem i cyberrymden som gör det.. Så jätteschysst om du vill hjälpa mig.. Själva märket, eller Bugaboosymbolen, som finns på bla suffletterna och upoe på sittdynan, hur stor är den?

  1. Hej Mia,

   ursäkta mitt sena svar – har haft lite semester och varit bortrest. Märket som sitter på våra suffletter på vår Bugaboo Donkey (årsmodell 2013) är ca 6 cm i diameter, hoppas det hjälper dig!

   /Christian

 21. hej christian och ni andra som har fått era vagnar nyligen från babyplus
  tänkte fråga hur lång tid tog det för er när er vagn kom hem till er efter ni hade betalat den och efter dem skickat den från holland?
  jag har beställt och betalat för en bugaboo donkey duo lite nojig just när det gäller pengarna men jag får väll lita på sidan sett och läst många som är nöjda =)

  1. Hej,

   för oss tog det cirka 2-3 dagar har jag för mig, ofta får man ju också en spårlänk så man själv kan spåra och se vad paketet befinner sig. Hoppas du fick din vagn sen.

   Hälsningar
   Christian

 22. Då kan jag ge er min upplevelse av Baby Plus, även med strul.
  Beställde en vagn med lite tillbehör och fick bra bemötande hela tiden. (Mail på engelska och snabba svar).
  Innan utlovad leveranstid kom vagnen hem till dörren. MEN…. Det var fel vagn. (Alla tillbehör var rätt, men fel chassi)
  Proffsigt bemötande och konkreta, snabba mailfrågor/svar i några vändor behövdes. Men inom ett dygn var allt löst. Rätt vagn skickad från dem och fel vagn hämtad av dhl (ingen kostnad för mig).

  1. Hej Sofia,

   och tack för att du delar med dig av dina erfarenheter av Baby Plus! Givetvis kan det alltid bli fel men verkligen skönt att det löste sig så smidigt ändå!

   /Christian

 23. Enligt mail från Babyplus kunde de endast leverera svart chassi efter 6-8 veckor. Så vi valde istället att beställa Bugaboo Mono från Moeders Mooiste som enligt uppgift kan leverera den på 1 vecka. Vi får se när den väl kommer om det stämmer.

  Priset landade på €1189 och då ingick även tre tillbehör:
  + Bugaboo Donkey Mono all black chassis and four wheels
  + Side and under basket
  + Baby carrycot with top fabric
  + Base seat
  + Rain cover
  + Extended sun canopy with wires
  + Carry handle
  + Air pump
  ++ Seat liner (Petrol blue)
  ++ Cup holder
  ++ Snack tray

  1. Hur gick det med leveransen från Moeders? Funderar nämligen på att lägga likadan order hos dem….
   Tack på förhand!

 24. Hej!
  Kan tyvärr inte rekommendera att beställa från moeders mooiste! Så länge det handlar om att beställa så svarar de fort. MEN när det visade sig att ett av tillbehören jag beställt inte fanns i lager hos dem ville de vänta med att skicka vagnen. Jag fick ligga på som sjutton eftersom jag behövde vagnen omgående. (Då beställde jag den ändå 6 veckor innan den behövdes och de hade lovat att skicka den snabbt). Jag var bl.a. tvungen att ringa till de 2 ggr innan de skickade den och så skickade de tillbehöret senare. Nu när jag har problem med chassit bl.a. en spricka i plasten, en kärvande broms samt gnissel svarar de inte alls. Har iof inte provat ringa än… Har även kontaktat bugaboo som bara hänvisar till återförsäljaren. Riktigt besviken på bemötande samt att en vagn för över 10 000 inte ens håller ett år!

 25. Hej!

  Vi väntar vårt första barn, så vi är helt nya på barnvagns-marknaden…
  Ni som har lite erfarenhet, vilka extra tillbehör har ni köpt till barnvagnen som ni tycker att ni har varit praktiskt och bra?

  Jag blev rekommenderad den här vagnen av en kompis, men jag undrar även varför ni tycker den här är bra jämfört med andra modeller?

  /Kattis

  1. Hej Kattis,

   en bra åkpåse är alltid bra att ha – den kan fungera både i liggdel och i sittdelen på en Bugaboo Donkey sedan är det ju såklart bra att ha en rejäl och bra skötväska, det har ju dock inte enbart med vagnen att göra. Annars tycker jag att Bugaboo Donkey är rätt så komplett som vagn – givetvis så kan ett extra större solskydd (Breezy) samt myggnät vara en bra investering (regnskydd ingår).

   Det som jag tycker är bäst med denna vagn jämfört med många andra är att den är såpass flexibel, lättkord och snygg samt håller en hög kvalitét rakt igenom. Köper du en Donkey Mono för ett barn så har du en bra vagn med extra förvaring som du kan ”bygga ut” till en syskonvagn längre fram när/om det blir aktuellt.

   Hoppas du blev lite klokare… 😉

   /Christian

 26. En till fråga…

  Ingår det alltså en liggdel och en sittdel (som man byter ut när barnet blir större)?

  /Kattis

  1. Hej Kattis,

   det stämmer bra. Det följer med en liggdel och en sittdel om man t.ex. köper en Bugaboo Donkey Mono (ett barn), med paketet Duo så följer det med en liggdel och två sittdelar (för syskon) och i paketet twin (för tvillingar) följer det med två liggdelar och två sittdelar. Lycka till!

   /Christian

 27. Vi hittade det här inlägget i juni och bestämde oss för att beställa en Bugaboo Donkey från Baby Plus. Vi mailade och frågade efter en offert för det vi ville ha och nämnde även att vi hittade sidan genom den här bloggen. Om man nämner det så får man lite bättre pris och även lite extrasaker.

  När vi beställde var leveranstiden 7 veckor, och totalt har det tagit drygt 8 veckor så det känns okej. Dom har alltid varit snabba att svara på mail och skriver på bra engelska. Den enda missen var att de glömde skicka ett av paketen, men så fort vi påtalade det så skickades det. Det verkar vara ett ärligt misstag dessutom för båda paketen var märkta med samma datum när det sista paketet väl kom några dagar senare.

  Vi fick betala €1475 för en Bugaboo Donkey Duo, Seat Liner, Cup Holder, Snack Tray, Baby Cocoon och frakt med DHL till dörren. Betydligt billigare än i Sverige med andra ord! Är man ute i god tid kan jag rekommendera Baby Plus.

 28. Håller på att beställa en Bugaboo Donkey Duo från babyplus i Holland och har några frågor. Ingår sittdynor? Vilken åkpåse rekommenderar du? Det ingår en footmuff i priset, men undrar om man behöver en varmare nu till vintern. Vad behöver man ha i liggdelen på vintern så att bebisen håller sig varm? Tacksam för tips

  1. Hej Marie-Louise,

   i sittdelarna så är det en form av enklare vaddering inbyggd som räcker bra som dyna, kompletterar man dessutom med en åkpåse av något slag så bör sitsen definitivt bli tillräckligt mjuk. Vi har haft en åkpåse av ett annat märke, dock likvärdig med Bugaboos egna åkpåse (dock verkar Bugaboos footmuff vara anpassad till sittdelen med tanke på dess form, osäker på hur bra denna passar i liggdelen) – dessa åkpåsar är i regel fodrade med fleece eller något liknande material vilket håller barnet varmt även vid kalla dagar (mössa är dock alltid viktigt på riktigt små barn om det är kallt). Liggdelen har ju dessutom ett lock som ytterligare fungerar som isolering då det är kallt ute.

   Hälsningar
   Christian

 29. Kan verkligen rekommendera babyplus. Beställde cameleon 3 och fick problem med att en söm gått sönder, fick nytt bälte på posten. Har även beställt deras åkpåse (den varma med två täcken) även denna super men nu har dragkedjan tyvärr gått sönder men efter en bild/film på de skickar dom en ny!

  1. Lite sent svar från min sida men skönt att höra att reklamationer funkar så bra trots att butiken inte ligger här i Sverige (sedan är det ju lite tråkigt och otur att du råkat ut för att dina produkter har gått sönder). Hoppas de håller bättre i fortsättningen! 🙂

   /Christian

 30. Hej! I mail med babyplus har de skrivit att följande ingår: The Donkey Mono includes the chassis with four wheels, one seat, one carrycot, the basket underneath, the side basket, one rain cover, one extended sun canopy and one carrycot deck.
  Jag har lite svårt med engelskan här.. Ingår inte ”locket” på liggdelen och handtag eller är det nån av dom som är ”carrycot deck”? Antar att själva ramen till sitt/liggdelen måste ingå iaf..? Är det det som är carrycot deck?

  1. Hej Sofia,

   som jag har förstått det så är ”carrycot deck” själva locket på liggdelen och det ingår ett sådant då man köper en Bugaboo Donkey Mono. Handtag ingår i chassit och ett och samma handtag används till både liggdel och sittdel (om man köper en Mono, på en Duo så följer det med två bärhandtag). Ram till liggdel/sittdel ingår också.

   Hoppas du blev lite klokare.

   /Christian

 31. Hej, Priset på Donkey Duo tycks ha gått upp igen. Du skriver 1319 € i ditt inlägg men i ett mail från idag står det att vagnen kostar 1409 € (silverchassi). Frakten kostar 80 € och det ger rabatt på 190 €, så man landar på 1299 €. Inga tillbehör ingår förutom de som nämnts i inläggen ovan. Jo, snack tray om man beställer genast. MVH Elsa

  1. Hej Caroline,

   det verkar som att priserna varierar lite över tid. Lite beroende på hur Bugaboo eller butiken som säljer barnvagnen paketerar den med tillbehör och liknande. Den senaste informationen jag har fått från BabyPlus är ett pris på €1319 inkl. frakt till Sverige och med avdragen rabatt. Ev. kan det följa med ett Bugaboo snack tray i detta paket. I samband med köp av en Donkey erbjuds man också rabatterade priser på babyskydd och bilbarnstolar från Maxi-Cosi. Skulle ni få erbjudande med andra priser eller paket så får får ni jättegärna lägga det som en kommentar.

   Hälsningar
   Christian

 32. Hejsa ! Vilken bra sida du har, kanon! Om jag beställer en bugnoo donkey mono med endast sittdelen från baby plus, kan jag då köpa till en liggdel och en sittdel längre fram om det skulle komma ett syskon? En mono kan alltid bli en duo med hjälp av nån form av adapter eller? 🙂

  Tacksam för svar
  Nella

  1. Hej Nella,

   och ursäkta det sena svaret. Hade tydligen helt missat din kommentar… Ja det stämmer, köper man en Bugaboo Donkey Mono så kan man i ett senare skede köpa till de delar som gör att den blir en Donkey Duo eller Donkey Twin. Dvs. funderar man på att köpa en barnvagn till sitt första barn och räknar med att få ett andra barn kort därefter så kan en Bugaboo Donkey vara ett extra smart köp då man slipper byta vagn då andra barnet kommer och därmed slipper köpa två olika barnvagnar.

   Hälsningar
   Christian

 33. Hej, jag blev lite nyfiken på det ni skrev om flamskyddsmedel på bugaboo vagnar från England .. Hur vet ni att de från Holland inte hade det på sina vagnar? Med vänlig hälsning, Josefine

  1. Hej Josefine,

   i samband med efterforskningen som vi gjorde då vi köpte vår Bugaboo Donkey så hittade vi flera olika hemsidor som handlade om att England (och även USA) har betydligt hårdare lagkrav än andra länder vad det gäller brandskydd på konsumentprodukter, däribland barnvagnar. All information vi hittade tydde på att det var betydligt vanligare att barnvagnar i England behandlades med flamskyddsmedel än de i t.ex. Holland. Detta var en av huvudanledningarna till att vi då istället beställde vår vagn från Holland. Vill man vara helt säker på om flamskyddsmedel används så skulle jag rekommendera att man ställer en fråga till butiken där man funderar att köpa barnvagn från.

   Lycka till med ert köp och får ni någon bra information så får ni mer än gärna dela med er här bland kommentarerna!

   /Christian

 34. Hejsan ! Får man fortfarandw lite rabatt när man nämner denna sidan för dem på babyplus? Hade ibte vågat tänka på att föreslå donkey för mannen men nu förslog han den, dena blivande trebarnsmamma är överlycklig 🙂

  1. Hej Martina!

   Fick faktiskt ett mail från BabyPlus häromdagen och de har precis justerat sina priser. En Bugaboo Donkey Duo med silverchassi kostar nu €1249 inkl. frakt till Sverige (dock ingår numera inga extra tillbehör). För att vara säker på att få priset ovan så nämn gärna hejbaby.com. Lycka till med dit barnvagnsköp och ert tredje barn! 🙂

   /Christian

 35. Hej Christian!
  Stort tack för dina tips och din berättelse.

  Jag har frågat BabyPlus om pris för Bugaboo Cameleon 3 med silver chassis. Det kostar €919 inkl. frakt till Sverige men jag undrar om jag nämn hejbaby.com kan jag få mer rabbat från de. Vad tycker du?

  Mvh
  Hattie

  1. Hej,

   svårt att veta men väl värt att prova. Du kan ju be en bekant eller liknande och maila och fråga och där nämna hejbaby.com för att se om du får samma pris eller lägre. Lycka till och berätta gärna hur det gick sen.

   Hälsningar
   Christian

   1. Hej Christian!

    Min kompis har provat att fråga dem om samma vagnen som jag frågat. Hon har också nämnt hejbaby.com och fick samma pris som mig. 🙂

    Mvh
    Hattie

 36. I want to buy Bugaboo Buffalo. I asked for babyplus for a quote. They gave me price EUR 999 including discounts and delivery charges. This will be around SEK 9400. I am getting same stroller at SEK 10300 from bigbaby. What do you suggest? There is not much difference like people are able to save more than 4000 SEK. Any idea if Buffalo is compare to Stokke Crusi?

  1. Hi Abhinav,

   I think it is as easy to buy a stroller from BabyPlus in Holland as any online shop in Sweden so I would personally save 900 SEK and order the stroller from Holland, even though the price you got from Bigbaby seems like a good deal compared with their ordinary retail price for the Bugaboo Buffalo. Unfortenately I haven’t tested the Stokke Crusi yet so can’t give you any advice on that. Good luck whatever you decide to get!

   Cheers,
   Christian

 37. Hej!
  Kan man enbart beställa bugaboo tillbehör från babyplus?
  Blir det mycket billigare även fast det inte är ett ”stort” köp?

  1. Hej Erika,

   vissa tillbehör (särskilt fån Bugaboo) skiljer sig prismässigt ganska mycket men naturligtvis finns det en risk att ev. fraktkostnad (som normalt är dyrare då sakerna ska skickas från Holland) äter upp det man sparar på inköpspriset. Störst besparing gör man troligtvis ju större beställning man gör.

   /Christian

 38. Hej,
  Tack för all info som jag fick på denna sida. Jag har mailat och bett om offert.
  Jag kan tipsa om att BabyPlus nu har en översättningsfunktion, dvs en liten engelsk flagga på sin sida som man kan klicka på och därmed få all info på engelska istället för på holländska. Man slipper då knagglig översättning via google translate.
  Mvh
  Pernilla

 39. Har varit inne här några gånger och läst era kokommentarer. Vårt första barn ska komma ut i juni så vi har börjat kika på vagn och tillbehör. De flesta av er här verkar vara inne på donkey, men vårt val blir buffalo. Skickade ett mail till babyplus igår, med svar 3 timmar senare. Japp, nämnde denna sidan :-D, och ville ha pris på vagn+tillbehör+babyskydd+frakt. Han sänkte priset på allt, och skillnaden från att beställa från Sverige blev nästan 5000. Allt bra så länge. Men, är det någon som har erfarenhet av maxi-cosi babyskydd till buffalon? Han menade att skyddet citi kan vara lite tajt att få på/av. Ska vi gå på en cabriofix i stället? För- nackdelar? Kan tilläga att han som mailade från babyplus länkade denna sidan:-.

  1. Hej Johan,

   vi hade tidigare en Bugaboo Cameleon (vilket är ganska likvärdig med Buffalo i storlek och modell) och vi hade till den vagnen en CabrioFix från Maxi-Cosi. Vet dessvärre inte hur bra modellen Citi funkar/sitter på denna vagnen men vi var mer än nöjda med hur Cabriofix funkade på vår barnvagn (för övrigt är Cabriofix ett riktigt bra babyskydd).

   /Christian

  2. Hej Johan,

   Precis som ni väntar vi också vårt första barn i juni och vi har också bestämt oss för en Buffalo! Likheterna tar dock inte slut där, utan vi har också mailat Babyplus angående vagn+tillbehör+babyskydd+frakt. Jag upplever dock inte att vi fick en så stor prisskillnad som du beskriver. T.ex. fick vi inte alls någon rabatt på babyskyddet (vilket självklart kan bero på vilket skydd man väljer). Du har inte möjlighet att specificera vad du fick för kostnadsförslag från dem? Antingen om du lämnar ett svar här eller mailar mig direkt på dahlemmy@gmail.com. Stort tack på förhand!

   Till Christian vill jag också bara skriva och tacka så mycket för en bra blogg med riktigt mycket användbar information!

   1. Hej Emmy,

    och tack för de uppmuntrande orden! 🙂 Ang. priserna så kan jag bara tillägga att det kan skilja sig en del, både beroende på valutakursförändringar, aktuella kampanjer etc. och givetvis vilken produkt det gäller. Fick mail häromdagen från Babyplus som meddelande att det aktuella priset för en Bugaboo Donkey Duo låg på €1319 inkl. frakt till Sverige. Lycka till med ert köp!

    /Christian

 40. Hej Christian..

  Jag har fått ett prisförslag på Bugaboo Donkey DUO för 1310£ vilket motsvarar 12380:-
  Och 15300:- kostar dom här i Sverige.. Och alla skriver att dom tjänat in ca 5000:- på sina vagnar..
  Vad är skillnaden? Hjälp! =)

  1. Hej Laura,

   priset på en Bugaboo Donkey Duo hos BabyPlus är just nu €1269 vilket motsvarar ca 12 000 kronor och en besparing på ca 3 300 kr. Jag vet att vagnen tidigare har varit ännu lite billigare, möjligtvis kan det ju också vara så att man tillsammans med vagnen har köpt lite ytterligare tillbehör som t.ex. åkpåsar eller liknande (t.ex. från Bugaboo) och då kanske den totala besparingen har hamnat på runt 5 000 kr.

   /Christian

 41. Tack för bra sida! Beställde en Bugaboo monkey duo från babyplus för 1 v sedan och fick den hemleverans vid dörren igår! Otroligt snabb och bra service. Fick betala €1269 som blev 12200kr. Dom hade även skickat med en mjukissäl med inbyggd speldosa:)
  /Anna

 42. Hej Christian,

  Jag har haft kontakt med Babyplus.nl och de ger mig ett pris på €1379
  Är inte detta konstigt?

  Skulle inte kunna maila mig det mail du fått från dom med ditt pris?
  Maila mig gärna på Victoria.castro@live,se

  tack snälla på förhand!

  Vänliga hälsningar,
  Victoria

  1. Hej Viktoria,

   priset kan variera en del över tid men priset du fick låter aningen högt (ligger normalt runt €1300). Det var inte så att du frågade efter en Bugaboo Donkey Duo All-Black? Den är nämligen dyrare än versionen med silverchassi.

   Hälsningar
   Christian

 43. Hej!

  I sommar ska vi få en lite flicka och jag funderar därför på att köpa en Bugaboo Buffalo från Holland ( eventuellt babyplus ) Jag har mailat dem och väntar nu på en offert.
  Jag har en fråga till er som har tidigare har köpt en barnvagn utomalands. Hur är det med andrahandsvärdet när man sedan säljer vagnen i Sverige? Bugaboo vagnar ( svensk köpta ) har ju normalt sett högt andrahandsvärde, är det samma oavsett vart den är köpt?
  Sen undrar jag Bugaboo vagnar ( främst Bufallo ) lätt blir solblekta om de får vara i solen länge?

  Tacksam för svar!

  Mvh Edith

  1. Hej Edith,

   jag tror inte att en utlandsköpt Bugaboo har ett mycket sämre andrahandsvärde än en som är köpt i Sverige. Är vagnen välskött och i bra skick så borde det inte vara några större problem att få ut liknande pengar för en sådan vagn (är det under garantitid så kan det kanske dock påverka lite mer eftersom det kan vara lite mer omständligt att hantera ett garantiärende för köparen). Eftersom det ändå är en väsentlig prisskillnad på nyinköp så kan man ju dock sätta ett något lägre pris vid en försäljning och därmed snabbare och enklare sälja sin vagn.

   Är det någon annan som har erfarenhet av att sälja sin importerade Bugaboo i andra hand får ni gärna dela med er av era erfarenheter.

   Mvh/
   Christian

 44. hej! Beställt donkey duo från moeders mooister och fy vad dryga dom är. Betalade för 2 veckor sedan, bad om tracking nr och helt plötsligt får man inget svar. Servicen är katastrof. Ringde dom förra veckan och så sa dom att deras datasystem hade kraschat men att dom skickar vagnen direkt och att jag skulle få spår numret dagen efter. Inget nr kom. Jag mailade och sa att jag aldrig fick det, men fortfarande inget svar:(
  Min sambo börjar bli jävligt nervös och tror att vi blivit blåsta

 45. Hej,
  läser med intresse alla positiva kommentar kring att köpa via Babyplus i Holland. Har varit i kontakt med dom och dom verkar mycket service minded och det känns både seriöst och tryggt att handa via dom. Dessutom är dom trevliga att ha att göra med. Och man sparar pengar! Är det någon som vet om det här med returrätten och värsta scenariot inträffar att något går snett? Köper du vagn i butik här hemma kan du alltid lämna tillbaka allt om något går fel med graviditeten.
  Tacksam för svar.

 46. Hej! Jag undrar om det finns möjlighet att köpa den förlängda suffletten enbart på Babyplus. Jag hittar inte det. Tack för den tydliga beskrivningen! Med vänlig hälsning, Lina

  1. Jag har precis haft kontakt med om detta. De sa till mig att de inte enbart säljer förlängningsbara suffletter, bara ihop med vagnen. För sig säljer de bara de icke förlängningsbara, dessa i färgerna röd, off white och skarp rosa.

 47. Hej!

  Jag vill bara berätta hur mycket nöjd jag är med Babyplus i Holland.

  Jag har beställt barnvagnen Bugaboo Buffalo Escape ( special edition) o adapter till Britax-Römer babyskydd den 23:e februari för € 1232. De skrev att beräknad leveranstid blir 7-9 veckor, sen 25:e mars fick jag ett mejl att min barnvagn är färdig till transport, och samtidigt kom en link var man kan betala. Jag har betald barnvagnen och dagen efter de skickade den med DHL. 30:e mars fick jag hem min Bugaboo. 🙂
  Jag är tacksam att jag fick veta att man kan beställa vagnen från Babyplus, jag är supernöjd med deras service!

  MVH
  Eva

 48. Hej!
  Tack för intressant läsning.
  Jag o min man väntar tillökning i sommar. Vi har bestämt oss för en Bugaboo Donkey Mono (all black) och jag har kollat pris både från BabyPlus och Moeders Mooiste.
  Den sistnämnda har betydligt bättre pris och med de tillbehör vi önskar skiljer det tusenlappar.
  Behöver dock lite mera kött på benen gällande recensioner från dom båda. Leverans, service och ev. reklamationer??
  Med vänlig hälsning,
  Madeleine

 49. Hej.

  Har beställt en Bugaboo Donkey Duo från babycare.nl. Gav 1320 euro ( 12800kr). Svart aluchassi (lite dyrare än aluminiumfärg) och offwhite suflett. Fick 10 % rabatt och då skulle det ta 4-6 veckor. Fik idag 15/4 mail om att den skickars. Mycket positivt överraskad!

  Mvh Nathalie

 50. Hej!

  Har varit i kontakt med Babyplus i veckan om en Bugaboo Donkey Duo Alu/Black Black. Fick priset € 1369 inkl frakt till Sverige. Tyckte detta var dyrt då grannen fick priset €1279 för två månader sen. Babyplus förklarade det med att jag får den nya uppdaterade modellen med ny sele (harness). Någon som vet vad detta innebär och eller vad man kan göra för att sänka priset. Enligt dom kan de inte går ner i pris, då jag redan försökt pruta, för att det ska vara lika för alla kunder.

  / Simone

  1. Hej Simone,

   det jag vet är att priserna kan justeras både upp och ner. I samband med att Bugaboo uppdaterar sina barnvagnar tenderar de också att bli lite dyrare.

   Mvh/
   Christian

 51. Hej!
  Vi har beställt vår donkey från babyplus och är så nöjda med dem! Undrar dock om någon kan berätta för mig vart streckkoderna ska sättas? Gäller både basen ocb duodelen. Tacksam för svar.
  Mvh,
  Alexandra.

  1. Hej Alexandra,

   gäller det streckkoder för extra garanti eller liknande så förmodar jag att det är enklast att sätta de på metalldelarna. Någonstans där de stör som minst. Kanske kan man låta bli och sätta dit dem och istället spara dem på en säker plats och ev. sätta dit dem i händelse av att man behöver utnyttja garantin? Hur har ni andra gjort?

   Mvh/
   Christian

 52. Hej!
  Jag undrar lite hur tygerna är i donkeyn. Suffletter, sittdel/liggdel och liggdelslock, är det tunt, eller lite tjockare som tex emmaljunga har?
  Och så undrar jag om det passar att ha vilka åkpåsar som helst till dessa? Har en urban voxipåsen hemma just nu.

  Vi har ingen återförsäljare av dessa vagnar vars jag bor, heller ingen jag känner som äger en, så har ingen möjlighet att känna och klämma själv. 🙂

  Ha en fin dag!
  Mvh

  1. Hej Anki,

   jag kan tycka att tygerna på Donkey’n är ganska tunna (suffletterna är bl.a. inte fodrade). Inte tunna så att det är för kallt i liggdelen och locket men vintertid så är ju någon form av åkpåse definitivt att föredra. Bugaboo har ju egna som är anpassade till just dessa barnvagnar men kostar ju också en slant. Gäller det liggdel så passar nog de flesta som inte är för breda och hårda, för sittdelen bör man dock dubbelkolla att det fungerar med bältet.

   /Christian

   1. Tack för svar! 🙂

    Du har möjligen inte fått något nytt pris från sidan du rekommenderar här? 🙂

    1. Hej igen Anki,

     det var ett tag sedan jag fick ett uppdaterat pris från BabyPlus, det var då €1389 för en Bugaboo Donkey Duo (med silverchassi) inkl. frakt till Sverige. För att få det senaste aktuella priset så är det bäst att maila dem direkt.

     Lycka till med ditt ev. köp!

     /Christian

 53. Om man köper en mono, kan man inte använda liggdelen och sittdelen som en duo då? Måste man köpa till något för att det ska fungera? Jag tänker nämligen att vi inte är i behov av två sittdelar, för storasyster kommer troligen vara så pass stor att när det är dags för den lilla att använda sittdelen kan storasyster gå själv eller åka ståbräda.

  1. Hej Sandra,

   i Bugaboo Donkey Mono ingår inte det som kallas ”extension set” vilket möjliggör att man kan sätta två delar (ligg- eller sittdelar) bredvid varandra. Den ingår däremot tillsammans med en extra sittdel då man köper Bugaboo Donkey Duo. Hoppas det var svar på din fråga.

   Mvh/
   Christian

   1. Hej!

    Tänkte bara uppdatera om priset, jag beställde nyss en bugaboo donkey duo silverchassi och fick priset 1369€.
    Fick också pris på bugaboo donkey duo med svart chassi 1449€
    Riktigt bra och seriös mailkontakt! 🙂

 54. Mejlade precis med Baby plus ang pris på Bugaboo Donkey Duo svart chassi, nu ligger priset på €1559, med leverans till stockholm och efter rabatt skulle det landa på €1449 totalt, får det till ca.13 600sek vilket är dyrare än att köpa i Sverige. Iaf just nu, så besviken. 🙁

  1. Hej Malin,

   vet att priserna har gått upp lite och att det också har blivit lite dyrare för oss i Sverige p.g.a. en högre Euro. Dock är 13 600 kr för en Bugaboo donkey Duo med svart chassi troligtvis billigare än vad den kostar i Sverige (notera att det svarta chassit är betydligt dyrare än det i aluminium). Kollar man t.ex. på samma vagn på Babyshop så kostar den där 16 500 kr.

   Hälsningar
   Christian

 55. Hej.
  Gick det smidigt med kundtjänsten där, var dem hjälpsamma?
  Funderar på lägga en beställning från denna sida. Men bör jag kontrollera lagret först?

  1. Hej,

   enklast är att lägga en förfrågan om pris på ett paket med det ni önskar. I samband med detta kan ni fråga om prel. leveranstid och om sakerna finns i lager. Kundtjänsten har varit väldigt tillmötesgående då vi har haft kontakt med dem.

   /Christian

Lämna ett svar

Redaktionen
Redaktionen för hejbaby.com som skriver alla artiklar, tester och annat.