Blöjhinkar

Nytt test av AngelCare blöjhink

990visningar

Tidigare kunde denna hink medfölja då man fick en gratis babybox via Babyproffsen-butikerna, så är dock inte längre fallet. Överlag verkar det svårt att numera få tag på blöjhinken från AngelCare.

Hinken från AngelCare är en hink i vit plast med lock och en fjädrande stängningsanordning som ska täta påsen där blöjorna ligger. Hinken ser bra ut och fungerar ganska ok för att ta bort lukten men är ganska osmidig då man ska slänga blöjorna. Den fjädrande stängningsanordningen gör det lite krångligt att slänga blöjorna, att slänga en blöja med en hand är i princip omöjligt. Hinken rymmer ca 30 blöjor innan det är dags för att tömma den. Hinkens refill är som på de flesta blöjhinkar en lång tub som man knyter ihop i botten, efter att hinken är full klipper man av den del där blöjorna ligger i och slår en knut, sedan slår man en knut på den delen av refillen som är kvar och hinken kan därefter användas till fler blöjor.

Billigaste refillerna (som dock inte är original) till AngelCares blöjhinkar hittar ni på Mammashop. Där kan ni t.ex. köpa ett 3-pack med refiller för 177 kr (exkl. frakt). En refill ska sammanlagt räcka till ca 180 st blöjor enligt tillverkaren vilket innebär att snittpriset per blöja med dessa refiller (3-pack) blir 0,33 kr. Vill man komma undan ännu billigare så kan man också använda vanliga soppåsar (som dock blir lite mer osmidigt att byta) som man trär runt en tom refill och sätter dit, dock kan det hända att dessa soppåsar inte håller borta doften från blöjorna lika bra.

Fördelar: Har ett neutralt och modernt utseende, luktfri (förutom vid tömning), refillerna räcker till förhållandevis många blöjor, refillerna finns också att köpa som kopior därmed betydligt billigare än motsvarande original.

Nackdelar: Något osmidig hantering då man slänger blöjorna (särskilt större), klämrisk, på hinken som vi fick fanns inget skärblad för att klippa påsen (dvs. man behöver använda en sax eller kniv för att klippa av påsen vid tömning, dock verkar det finnas fler varianter där vissa modeller har ett skärblad.

Slutsats: Möjlighet till billiga refiller eftersom det finns kopior att köpa men funktion och smidighet kunde vara bättre.

Specifikationer: Vikt (hink + refill): 1.243kg, mått:562mm x 247mm x 283mm.


Uppdatering 140130: Blöjhinken från AngelCare följer dessvärre inte längre med den Babybox som man gratis kan hämta via Babyproffsen-butikerna.

← äldre kommentarer

 1. Jag älskar vår blöjhink och håller inte alls med att det är svårt att slänga blöjor med en hand, går hur smidigt som helst 🙂 Refillerna varar jättelänge hos oss, ca 1 refill på 2 månader. Och vi har skärbladet fast monterat på insidan av vår hink 🙂

  1. Det verkar vara lite olika -eller kanske varierande kvalitet. Jag upplevde precis samma sak som Christian beskriver i sin artikel och som jag tycker har en negativ inverkan på denna blöjhinken. Det var förvånansvärt trögt att ”pressa ned” blöjorna i hinken. Och med en liten rörlig grabb på ena sidan hade jag gärna sett att det var en enklare manöver.

   Kanske att blöjhinken fungerade mer som en ”vanlig hink” -öppna locket och släpp ned blöjan. Det hade för mig underlättat och man hade sluppit bli sur för att blöjan fastnar. Dock medveten om att det också handlar om att stänga ute lukt och liknande, men ja, det finns möjlighet till förbättring här.

   Tack för bra text oct tips för en relative nybliven pappa!

 2. Jag har då aldrig haft problem med att slänga blöjor med bara en hand, och jag tycker den är jättebra. Tar bort lukten till 110%, man känner bara lukten när man ska ta bort och fixa till en ny påse när den blivit full. Jag har även ett skärblad så man kan skära loss påsar smidigt och snabbt. Refillen köper jag endast original, 3st för 299 på Barnens hus, när de stängde butiken i staden där jag bor så har jag beställt på Babyland så länge de haft dem, såg nu när jag skulle beställa att de är slut eftersom de säljer bort allt då Babyland inte finns kvar egentligen. Där beställde jag 3st för 249. Tycker det har varit bra pris på dom faktiskt men om det är någon som vet vart man kan beställa så vore jag tacksam för svar då vi nu inte har någon butik som har just de för Angelcare här jag bor.

  1. Lite sent svar kanske… 🙂 Jag har faktiskt inte hittat någon butik online som säljer originalversionen av refillerna till blöjhinken från AngelCare. Jag vet att de ska finnas hos Babyproffsen men de har ju ännu ingen e-butik. Någon annan som vet var man kan hitta refillerna i original till blöjhinken från AngelCare?

 3. Hej Christian

  Tack för att du har nämnt MammaShop i din artikel om AngelCares bjöjhink och refiller! Vi vet att det kan vara ganska dyrt för föräldrar att köpa otaliga refiller till blöjhinken. Därför försökte vi att göra livet lättare för dem genom att erbjuda kopior till låga priser. Våra refiller är danskproducerade och passar till blöjhinkarna AngelCare och InkoBaby. För mer information om dem, se här:

  http://www.mammashop.se/angelcare-refill-blojrefill-till-angelcare-inkobaby-weekend-3203.html

  Med vänliga hälsningar

  Mette
  MammaShop

  1. Hej Mette,

   det var så lite så. Vi nyblivna småbarnsföräldrar kan behöva alla tips vi kan få att hitta billigare alternativ av allehanda förbrukningsvaror som hör småbarnslivet till!

   /Christian

 4. Hejsan, vi väntar barn nu som är beräknat 2 nov 2013.
  Vi har hämtat ut våran Babybox på babyproffsen, men vi fick ingen blöjhink med, hade varit bra att ha en sån luktfri hink bredvid skötbordet, eftersom vi har skötbordet i sovrummet.

  1. Hej Jörgen! Tyvärr kan det vara så, det är inte alla Babyproffsen-butiker som skickar med en blöjhink (och numera verkar det vara ännu färre butiker som gör det). Då vi fick vårt första barn fick vi en AngelCare blöjhink tillsammans med babyboxen men då vi nyligen hämtade babybox nummer två till vårt andra barn så följde det inte med någon blöjhink. Vill du ha en luktfri, billig och bra blöjhink kan jag rekommendera blöjhinken från Korbell, finns t.ex. på Nids4Kids för 129 kr (http://www.nids4kids.se/product.html/korbell-standsdard-blojhink).

   Hälsningar
   Christian

  1. Hej Nelaa, jag har idag varit i kontakt med representant för Babyproffsen och fått bekräftat att blöjhinken från AngelCare inte längre distribueras gratis tillsammans babyboxen. Jag har också uppdaterat testet för denna blöjhink med denna information. Ledsen att du fick felaktig information.

   Mvh/
   Christian

Lämna ett svar

Redaktionen
Redaktionen för hejbaby.com som skriver alla artiklar, tester och annat.