Blöjhinkar

Test av en lyxhink från danska Vipp

782visningar

Äntligen ett nytt test av blöjhink. Denna gång har vi dock valt att testa en helt vanlig pedalhink, dock inte vilken pedalhink som helst utan den lyxiga varianten från danska Vipp. Hur klarar en sådan hink av att hantera illaluktande blöjor från småbarn? Ganska bra faktiskt. Pedalhinken från Vipp är en hink av mycket hög kvalitet (vilket också avspeglas i priset), det betyder att passform mellan lock och hink är väldigt tät och kanten utrustad med en gummiring just för att hinken ska vara så tät som möjligt.

Hinken vi har testat är modellen som rymmer 14L. Det finns ett flertal modeller av samma hink från Vipp i följande storlekar: 13L, 14L, 15L, 16L och 24L. Hinken som rymmer 14L får plats med ungefär 16-20 blöjor innan hinken är full, till hinken finns speciella påsar och för att det ska bli rättvist att jämföra denna hink med de andra blöjhinkarna så har vi också räknat på vad dessa påsar kostar per blöja. Påsarna finns bl.a. att köpa på RUM21, där kostar en rulle med 35 påsar 49 kr. Om vi räknar med att det i varje påse får plats ca 18 blöjor så blir kostnaden för påsar per blöja ca 0,08 kr  vilket är betydligt billigare än vad motsvarande kostnad blir med blöjhinkarna från AngelCare (0,33 kr/blöja), Korbell (0,40 kr/blöja) och Sangenic (0,63 kr/blöja). En viktig skillnad är dock att påsarna till hinken från Vipp inte rymmer alls så många blöjor som refillerna till de övriga blöjhinkarna och således måste bytas oftare än refillerna, dock är momenten med att byta påse och klippa bort en del av refillen på de övriga blöjhinkarna likvärdig.

Vipp pedalhink

Hinken som numera är en designklassiker finns i flera olika färger, vanligast är den i svart och vitt men den finns också i rött och i utvalda perioder går den också att få tag i andra i andra färger så som t.ex. mintgrön och i grått.

Fördelar: Väldesignad och smidig hink av högsta kvalitet, pedal för att öppna, tätt lock för att effektivt hålla inne lukt. Passar utmärkt på andra ställen i hemmet när småbarnstiden hemma är över.

Nackdelar: Modellen som rymmer 14L känns lite liten, det finns dock större modeller för de som har dessa behov (dock till högre pris). Har man en större hink så kan doften av innehållet bli mer påträngande då blöjorna ligger längre innan man tömmer hinken. Hinken är dyr i inköp men billigare i drift än de andra blöjhinkarna vi har testat. Skulle man tröttna på hinken så har den med största sannolikhet ett hyfsat andrahandsvärde om den skulle säljas begagnad, t.ex. på Blocket.

Slutsats: Vill man ha det bästa och snyggaste i designväg så är valet enkelt – då är hinken från Vipp hinken för dig. Dock får man betala för det, priset för denna hink ligger mellan ca 2 000 kr till 3 400 kr beroende på storlek och finns bl.a. att köpa på RUM21 för 2 199 kr för modellen på 14L (Rum21 erbjuder fri frakt vid köp över 500 kr).

LeverantörPris
Rum21.se2 199 krKöp hos Rum21

 

Lämna ett svar

Redaktionen
Redaktionen för hejbaby.com som skriver alla artiklar, tester och annat.