Blöjhinkar

Vårt andra test – Korbell blöjhink

1.28Kvisningar
LeverantörPris
Lekmer.se249 kr (inkl. en extra refill)

 
Då har vi testat vår andra blöjhink här på hejbaby.com. Blöjhinken från Korbell är en riktigt bra hink som också är billig att införskaffa. Man hittar den bland annat på Lekmer.se för 249 kr inkl. en extra refill – som hittat!

Korbell Blöjhink är en praktisk luktfri förvaring av använda blöjor. Hinken kan även användas som vanlig luktfri sophink sedan när blöjtiden är förbi. Fotpedal finns för öppning av hinken. Det är lätt att tömma och byta refill. En refill räcker till ca 240 st blöjor. Kapacitet på hinken är 18 liter eller ca 25 blöjor innan den behöver tömmas.

Hinken finns i tre olika storlekar beroende på dina behov. Och det bästa av allt är att man kan slänga i blöjan utan att ens röra hinken, man trycker på fotpedalen så åker locket upp och du kan slänga i blöjan. Refillerna som Korbell använder är lätt parfymerade vilket kan ge en konstig doft precis när hinken öppnas och en ny blöja slängs annars är den väldigt duktig på att stänga inne illaluktande doft. Hinken är lätt att använda och använder biologiskt nedbrytbara platspåsar. Blöjhinken är tillverkad i hållbar och skraptålig ABS-plast, ser bra ut och ger ett bra kvalitetsintryck.

Jag har ännu inte hittat några kopior på refiller som passar till Korbells blöjhink vilket gör att man är låst till att köpa original. På Nids4Kids säljs ett 3-pack för 249 kr (vilket är det bästa priset jag har hittat), varje refill ska enligt tillverkaren räcka till ungefär 240 st blöjor vilket ger ett snittpris per blöja på 0,40 kr, dvs. något dyrare än att använda kopior av refiller till hinken från AngelCare som låg på 0,33 kr/blöja.

Fördelar: Lite och smidig blöjhink, pedal för att öppna, dubbla lock för att hålla inne lukt, smidig då hinken ska tömmas.

Nackdelar: Kanske lite liten, finns dock större modeller för de som har dessa behov (dock andra priser och en annan typ av refiller). De lätt parfymerade påsarna kan avge en märklig doft tillsammans med de illaluktande blöjorna, dock märks det bara tillfälligt då man öppnar hinken. I dagsläget finns inga kopior på refillerna vilket gör att kostnaden för refiller är ganska hög.

Slutsats: Sett till pris och handhavande så är det nästan full pott för denna blöjhink.

LeverantörPris
Lekmer.se249 kr (inkl. en extra refill)

 

Specifikationer: Bredd 25 cm. Djup 27 cm. Höjd 49 cm.

Övrigt: Till hinken kan man också använda vanliga avfallspåsar vilket kan vara ett alternativ till de något dyrare refillerna.

← äldre kommentarer

Lämna ett svar

Redaktionen
Redaktionen för hejbaby.com som skriver alla artiklar, tester och annat.