Blöjhinkar

Tredje testet – Sangenic blöjhink

700visningar

Det tredje testet i vår serie av test av blöjhinkar har nu kommit till blöjhinken från Sangenic (Tommee Tippee). Blöjhinken från Sangenic kapslar in varje blöja för sig vilket gör att blöjhinken effektivt stänger inne den obehagliga doften. Inkapslingen av varje enskild blöja gör också att förbrukningskostnaden för plastfolie (refiller) blir ordentligt hög.

Blöjhinken som kommer från Sangenic (Tommee Tippee) och heter HygienPlus+ är lite annorlunda mot blöjhinkarna från AngelCare och Korbell då de har en mekanism som gör det möjligt att försluta och förpacka varje slängd blöja för sig. Detta görs genom att man efter att lagt ner blöja i hinken snurrar en ring där refillen sitter, på så sätt sluter plastfolien om varje enskild blöja. För att bli av med oönskad lukt är detta ett effektivt system men det innebär också att plastfolien i refillen går åt dubbelt så snabbt som för andra blöjhinkar (något som man märker då man tömmer blöjhinken och alla förslutningar i regel snurras upp och man ser hur mycket extra folie som har gått åt).

Blöjhinken från Sangenic köper ni t.ex. på Lekmer för 199:-.

Som på de andra blöjhinkarna så använder man refiller som byts ut då plastfolien är slut. Refillerna till Sangenics blöjhink (original) kostar 299:- för ett 3-pack på Lekmer. Refillerna finns också att köpa som kopior från Lekmer, ett 2-pack kostar där 129:-. Eftersom refillerna går åt betydligt snabbare pga. den extra förslutningen blir totalkostnaden för refillerna till Sangenics blöjhink ganska hög. Räkna med att en refill räcker till ca 100 blöjor (3-4 veckors användning), kostnaden per blöja blir då 0,63 kr/blöja (under förutsättningen att man köper refillerna som är kopior) vilket är betydligt mer än för motsvarande refiller för blöjhinkarna från Korbell (0,40 kr/blöja) och AngelCare (0,33 kr/blöja). För att låta refillen räcka längre kan man givetvis låta bli att försluta varje blöja för sig men eftersom Sangenics hink helt förlitar sig på förslutningen med hjälp av plastfolien för att stänga inne den obehagliga lukten blir hinken knappast luktfri om man inte försluter blöjorna.

Nedan hittar du ett filmklipp som visar hur blöjhinken från Sangenic fungerar.

Fördelar: Hyfsat billig att införskaffa (199:- från t.ex. Lekmer), har ett neutralt och modernt utseende, helt luktfri (om man försluter varje blöja).

Nackdelar: När man tömmer hinken så är det inte helt ovanligt att själva förslutningen av blöjorna (dvs. den snurrade folien) går upp. Det går åt nästan dubbelt så mycket plastfolie jämfört med motsvarande hinkar från Korbell och AngelCare vilket gör att förbrukningskostnaden blir väldigt hög.

Slutsats: En snygg och kompakt hink som helt och hållet stänger in oönskad lukt, möjlighet till billiga refiller eftersom det finns kopior men hinken använder pga. sin förslutningsteknik dubbelt så mycket plastfolie som andra hinkar vilket gör att hinken utan tvekan blir den dyraste i längden. Rekommenderas för dem där blöjstanken är som värst och där förbrukningskostnaden är sekundärt.

Specifikationer: Höjd: 47 cm. Diameter 30 cm. Hinken rymmer ca 28 st blöjor.

Nackdelar: Pga. inkapsling av varje blöja går refillen med blöjor åt snabbt. Påsen med alla blöjor blir väldigt stor (lång) och otymplig.

← äldre kommentarer

  1. Undra hur du har lyckats få refillen räcka så länge, vi får inte i så många och den räcker inte så länge. Synd att dom inte delar ut gratis blöjhinkar i paketet längre för verkar som den som ingick va bättre.

Lämna ett svar

Redaktionen
Redaktionen för hejbaby.com som skriver alla artiklar, tester och annat.