Test av babynest Sleepyhead

3

Sleepyhead Babynest

70%
70%
Bra

Ett babynest med bra funktioner och i bra kvalitet. Tvättbart och funktionellt men något dyrt.

 • Funktion
  7
 • Prisvärde
  5
 • Kvalitet
  8
 • Design
  8
 • User Ratings (38 Votes)
  5.6
Leverantör Pris
Babyland.se 1 199 kr Köp hos Babyland

 
Då vi hade fått vårt andra barn så valde vi att köpa ett så kallat babynest. Ett babynest är en mindre madrass som har inbyggda väggar, ofta i form av en lång tubliknande kudde med mjuk stoppning som gör att den nyfödda inte kan ramla ut. Vi valde att köpa ”originalet” av babynest, dvs. det svenskdesignade babynestet från Enfant Terrible som kallas för Sleepyhead.

Babynestet Sleepyhead är ganska dyrt, räkna med strax över 1 000 kr (finns just nu hos Babyland.se för 1 199 kr) men är guld värt den första tiden med det lilla barnet. En stor fördel med babynest är att man kan låta barnet ligga och sova i det t.ex. i soffan i vardagsrummet där man själv är och sedan enkelt förflytta både babynest och barn till sovrummet och lägga i spjälsängen utan större risk för att barnet ska vakna. Dessutom är det skönt att veta att barnet ligger säkert då man lägger barnet t.ex. i sin soffa. Dock bör man vara mer observant ju äldre och rörligare barnet blir så att det inte själv kan ta sig över väggarna och ut.
Babynest Sleepyhead i sängen
En annan fördel med babynest är att barnet ligger mer skyddat om det t.ex. ligger i sängen tillsammans med sina föräldrar och madrassen går också utmärkt att ta med sig och använda som resesäng. Många barn tycker om att ligga ombonat gärna lite ihoptryckta den första tiden då det påminner om tiden de hade i magen, denna effekt uppnås också av babynestet Sleepyhead då det är ganska litet och trångt för den lilla bebisen, nackdelen med detta är dock att babynestet inte går att använda så länge, ju större barnet blir desto trängre blir det och efter ett par månader så har barnet troligen vuxit ur sitt babynest. Förutom att användas som resesäng går och babynestet att använda som skötunderlägg/skötbord då bottendelen (närmast barnets fötter) går att öppna upp för ett blöjbyte.

Som vi nämnde tidigare är babynestet Sleepyhead ganska dyrt, det håller dock en hög kvalitet och är mycket stabilt samtidigt som det är smidigt att t.ex. bära och förflytta även med bebis i. Fodralet är avtagbart och tvättbart, något som inte alltid är fallet på de billigare varianterna. Babynestet Sleepyhead är tillverkat av allergivänligt organiskt material är 40 cm brett och 75 cm långt, sovytan för barnet är ca 23 cm i bredd och 60 cm på längden.

Fördelar: Stabilt, löstagbart och tvättbart fodral, möjlighet till flera funktioner
Nackdelar: Ganska dyrt

Leverantör Pris
Babyland.se 1 199 kr Köp hos Babyland

 

Share.

About Author

Pappa till en dotter född 2011 och en son född 2013. Lätt överdrivet prylintresse (bl.a. för barnartiklar) och därtill webbnörd.

3 kommentarer

 1. Pingback: Babynest – 8 stycken babynest och babybäddar för dig och din bebis - hejbaby.com

 2. Pingback: Babynest – 2 stycken babynest och babybäddar för dig och din bebis - hejbaby.com

 3. Tack för en bra recension!
  Vi är precis ute och letar efter ett bra babynest, dock känns den här lite väl dyr.
  Vi får se hur vi gör. 😀

Leave A Reply